Gretzky sa objaví v kultovom animovanom seriáli Simpsonovci

Gretzky sa objaví v kultovom animovanom seriáli Simpsonovci

Gretzky sa stal navyše prvým hokejistom, ktorý svojej postavičke prepožičal aj hlas.

 

 

 

Najlepší hokejista všetkých čias Wayne Gretzky sa objaví v americkom animovanom seriáli Simpsonovci. Epizóda s najproduktívnejším hokejistom histórie NHL bude mať premiéru 11. decembra.

"Skúsili sme ho osloviť," povedal dlhoročný výkonný producent seriálu Al Jean. "Hľadali sme hrdinu pre zimné obdobie, ako sú Santa Claus a Jack Frost. A nemôže byť väčší hokejový hrdina, ako je Wayne Gretzky," uviedol Jean.

Päťdesiatpäťročný "The Great One", ako znie Gretzkého prezývka, hral počas kariéry za Edmonton, Los Angeles, St. Louis a New York Rangers. Za 21 sezón odohral v základnej časti 1487 zápasov, v ktorých si pripísal 2857 bodov za 894 gólov a 1963 asistencií.

Foto: NHL

Je najproduktívnejším hráčom, najlepším strelcom i najlepším nahrávačom. Poradie produktivity histórie NHL vedie pred Markom Messierom, stále hrajúcim Jaromírom Jágrom a Gordie Howe, ktorý sa objavil v Simpsonovcoch už pred 24 rokmi.

"Ľudia sa dohadujú o mnohých veciach, ale nikdy nemajú nezhody o tom, kto je najlepším hokejistom histórie. Vždy sa zhodnú na ňom," povedal Jean o Gretzkom, ktorý nahrával svoju časť počas leta. "Myslím, že nie je nikto v žiadnej profesii lepší, než je Gretzky ako hokejista. Má naviac v zásobe veľa príbehov a bolo potešenie sa s ním stretnúť," doplnil Jean.

V najdlhšie trvajúcom americkom seriáli, ktorého sa natočilo už vyše 600 epizód, sa postupom času objavilo množstvo osobností a tiež športovcov. "A Gretzky je jedným z mojich najväčších favoritov. Môžem povedať, že vo svojom športe už sú pre mňa podobnými majstrami svojho remesla snáď len sestry Williamsové v tenise a Magic Johnson v basketbalovej NBA," povedal Jean.