Ťapáková potvrdila, že bude kandidovať na šéfku RTVS

Ťapáková potvrdila, že bude kandidovať na šéfku RTVS Reprofoto youtube M. Knažko

K viacerým ohláseným kandidátom na šéfa RTVS pribudla aj bývalá šéfka televízie Markíza.

 


Ťapákovej začiatkom mája skončila dohoda o pracovnej činnosti na ministerstve zahraničných vecí, kde bola poradkyňou ministra pre otázky mediálnej a kultúrnej stratégie a marketingovej komunikácie.

 

Ťapáková svoju kandidatúru v minulosti nevylúčila, ale ani ju priamo nepotvrdila, v marci povedala, že ju zvažuje. Teraz už o nej hovorí otvorene. „Áno, je to pravda a je to v súvislosti so zvažovanou kandidatúrou na šéfa RTVS," povedala k odchodu z MZV Ťapáková pre dnešné vydanie Plus jeden deň. Priamo kandidatúru potvrdila pre dnešné vydanie Nového Času: „Verejnoprávna televízia bola vždy predmetom môjho záujmu, je to záležitosť, ktorá ma dlhodobo láka. Vyplynulo to aj z môjho štúdia divadelnej a filmovej vedy. Ale osud to zariadil inak a mne sa naskytla možnosť pracovať v komerčnej televízii, kde som pôsobila takmer 20 rokov. Bola to veľká skúsenosť a prínos pre môj profesionálny život."

Kandidatúru zatiaľ ohlásili súčasný generálny riaditeľ Václav Mika, generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník, kandidatúru pre Nový Čas potvrdil aj bývalý podpredseda Rady pre vysielanie a retransmisiu Peter Abrahám. Šéfom RTVS chce byť aj Fedor Flašík, ktorý v minulosti pripravoval kampane pre Smer aj HZDS. Podľa informácií Omédiách.com zvažujú aj ďalší.

Prihlášky môžu záujemci posielať do 10. mája.