Towercom k výpadku: Príčinou bolo omrznutie mechaniky

Towercom k výpadku: Príčinou bolo omrznutie mechaniky

Towercom sa konečne vyjadril k poruche. Sledovanosť televíznych staníc výrazne klesla. Avatar pôjde znovu, ale v novom čase.

 

 V nedeľu večer od 20:30 do približne 22 hodiny neboli dostupné slovenské televízne stanice u operátorov Skylink, Magio SAT, UPC, DigiTV, Satro, Slovanet a ďalších.

Príčinou výpadku bola porucha automatického natáčania paraboly z dôvodu omrznutia mechaniky natáčacích motorov. "Dočasné prerušenie satelitného vysielania dňa 31.3.2013 vo večerných hodinách bolo spôsobené nepriaznivými poveternostnými podmienkami v mieste satelitného vysielača. Obnovenie vysielania bolo zabezpečené po 84 minútach, následne sme prijali opatrenia aby sme zabránili vzniku podobných situácií v budúcnosti. Za prerušenie vysielania sa naším zákazníkom ako aj divákom ospravedlňujeme," reagoval po dvoch dňoch pre Omédiách.com Michal Šuran, marketing manager Towercomu.

Towercom zabezpečuje prenos televízneho signálu na satelit.

Odporúčam aj: Výpadok televízneho signálu aj slušnej komunikácie

Výpadok sa odrazil aj na výraznom poklese sledovanosti. Najväčšiu hlavu v smútku môžu mať hlavne v JOJ a v Markíze. JOJ totiž v čase výpadku nasadila kinohit Avatar. Už podľa proma, ktoré televízia sci-fi filmu venovala, je jasné, že patril medzi najnákladnejšie filmy televízie.
Rovnako Markíza vysielala jeden z finálnych večerov SuperStar. Kým minulý týždeň bola sledovanosť SuperStar (Rtg v kategórií 12-54) 11,8 percent, včera to bolo len 6 percent. Avatar mal sledovanosť 9,3 percent. A to len vďaka tomu, že diváci, po tom, ako signál nastúpil, sa k obrazovke vrátili.