Rezník pozastavil Reportérov

Rezník pozastavil Reportérov Reprofoto RTVS

"Svojou kvalitou nezodpovedala nárokom, aké má relácia tohto typu spĺňať – témami, ani ich spracovaním," uvádza dôvod náhleho zrušenia relácie vedenie RTVS.


Podľa informácií Omédiách.com vedenie RTVS rozhodlo o tom, že Reportéri predbežne končia, minimálne tento rok. Nie je zrejmé, či sa vrátia.  
Posledný diel bude odvysielaný na budúci týždeň. RTVS pre Omédiách.com informáciu potvrdila.

 Nový generálny riaditeľ Jaroslav Rezník pritom pri nástupe sľuboval, že posilní publicistiku.

Reportéri sú jediná televízna relácia, ktorá sa pravidelne venuje investigatíve, a patrí medzi najstaršie relácie v Slovenskej televízii. Jej redaktori získali za reportáže Novinárske ceny a ďalšie ocenenia.


Odporúčame aj: Matica žiada RTVS o opravu, člena vedenia označila za deratizátora

Reportéri končia už v januári. Tím reportérov prejde do publicistickej relácie Občan za dverami, ktorá rieši hlavne občiansko-právne spory. Investigatíva však bola vždy doménov Reportérov, ktorá mala u istých divákov vybudovaný dlhoročný návyk.

 Aktualizácia o stanovisko RTVS
"O dočasnom pozastavení vysielania relácie Reportéri sa rozhodlo z viacerých dôvodov. Základný je ten, že svojou kvalitou nezodpovedala nárokom, aké má relácia tohto typu spĺňať – témami, ani ich spracovaním. Tematický rámec bol neujasnený, pohyboval sa od občianskej problematiky cez podnikateľskú, politickú až po historickú. Uchopenie tém bývalo problematické z hľadiska smerovania, záberu, výberu a vyváženosti zastúpenia strán, v reportážach sa vyskytovalo mnoho faktografických chýb a nenáležitých uzáverov, čo generovalo stále vyšší počet oprávnených sťažností a žalôb zo strany dotknutých subjektov, čo následne stálo a stojí ďalších zamestnancov i celú RTVS nemálo času, energie a financií na urovnanie sporov.," napísala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Viac: Vedenie RTVS vysvetľuje, prečo náhle zrušili reláciu Reportéri