Skylink zvyšuje ceny niektorých balíčkov, iné ruší alebo mení

Skylink zvyšuje ceny niektorých balíčkov, iné ruší alebo mení Foto: Skylink

S platnosťou od 1. marca dochádza v satelitnej platforme Skylink, ku zmene v štruktúre programových balíčkov a úprave cien. 

 


„Zmeny sa dotknú predovšetkým platenej ponuky, kedy nová štruktúra ponúkaných služieb lepšie zodpovedá zisteným preferenciám zákazníkov. Menej populárne platené programové balíčky sa rušia, a naopak ponuka najpopulárnejších balíčkov sa rozširuje," píše Skylink v tlačovej správe.

K 1. marcu sa tak rušia programové balíčky HD Plus, Multi HD a Mixbox.

Balíčky Smart a Komplet zostávajú bez zmeny.

Ktoré balíčky budú drahšie?

Cena balíčka Multi sa zvýši z 11,80 na 12,90 € mesačne, balíčka Kombi z 15,50 na 15,90 € mesačne a Flexi 7 s cenou 9,90 € sa mení na Flexi 10 s novou cenou 11,50 € mesačne.

Jednorazová úhrada za reaktiváciu dekódovacej karty sa znižuje na 8,00 €. Jednorazové predplatné Servisného poplatku na rok či dva zostáva nezmenené. Ku zmene ceny na 3,99 € mesačne od 1. marca dochádza pri pravidelných platbách Servisného poplatku prostredníctvom platobnej metódy SIPO alebo Inkaso z účtu.

Zároveň sa divákom neplatenej ponuky Digital od 23. januára rozšíri ponuka programov o filmový kanál Filmbox.

„Dôvodom pre vyššie uvedené zmeny, je celkové zatraktívnenie programovej ponuky jednotlivých balíčkov, počas niekoľkých posledných rokov, a to pri zachovaní pôvodných cien. Počas tejto doby sa však oproti tomu zásadným spôsobom zmenili finančné podmienky, za akých sú jednotlivé programy zakúpené od poskytovateľov obsahu," píš Skylink.

Ďalším argumentom pre reštrukturalizáciu ponuky bola uskutočnená analýza hodnoty programov pre zákazníkov vo vzťahu k nákladom.