Na televízie a rádiá bude dohliadať otec poslanca Smeru

Na televízie a rádiá bude dohliadať otec poslanca Smeru Reprofoto youtube/lavespektrum

 Médiá bude kontrolovať hviezda komunistickej a mečiarovskej žurnalistiky.

 

 

Po minulotýždňovej neúspešnej voľbe nového člena Rady pre vysielanie a retransmisiu dnes parlament zopakoval voľbu chýbajúceho člena rady. Do druhého kola postúpili dvaja kandidáti, ktorí v neúspešnej voľbe získali najviac hlasov - Milan Blaha a Ján Ikrényi, ktorého navrhol poslanec Tibor Bernaťák zo SNS.

V dnešnej tajnej voľbe zvíťazil Milan Blaha, navrhla ho Únia slovenských novinárov, ktorá združuje mnoho novinárov z prednovembrovej éry a pôsobiacich v niekdajších mečiarovských médiách.

Blaha, otec poslanca Smeru Luboša Blahu, bol pred novembrom členom KSČ a novinárom. Po revolúcii písal komentáre do Slovenskej Republiky, ktorá mala blízko k Vladimírovi Mečiarovi a HZDS, aj do ľavicového Slova.

V minulosti bol aj moderátorom Rádia Regina či skrachovaných televízií VTV a TV Luna. Moderoval politické diskusie na Nautik TV. Za vlády Mečiara bol hovorcom NKÚ, v časoch, keď mu šéfoval nominant ZRS Štefan Balejík.  Istý čas za Štefana Nižňanského, ktorý bol nominantom Smeru na čele STV, bol Milan Blaha moderátorom večernej diskusnej relácie. Nový riaditeľ Václav Mika však Blahu s diskusnou reláciou neoslovil.