Print this page

Seriál, v ktorom boli narážky na Kaliňáka, Kočnera či Skutok sa nestal, JOJ opäť stopla Foto: JOJ

JOJ avizovala, že v apríli prinesie druhú sériu kriminálky Za sklom, pričom na JOJ Plus zreprízovala prvú sériu.

 

Z programu vysielania druhú sériu však stiahla. „Programové štruktúry v televízii prechádzajú zmenami a toto je jedna z nich,“ povedala pre Omédiách.com hovorkyňa JOJ Lucia Kulihová. „Stále platí, že seriál odvysielame v roku 2018... na 100%, sľubujeme! „ píše televízia na facebooku.

Podobný krok urobila JOJ už minulý rok. Druhú sériu avizovala aj dokonca začala vysielať v novembri minulého roka. Po prvej časti vysielanie zastavila. Televízia vtedy argumentovala tým, že chcú ísť v ústrety aj divákom, ktorý si ho neskôr nemôžu pozrieť a odvysielajú ho v inom čase ale až budúci rok (2018). Vysvetleniu televízie veľmi neverili, argumentovali tým, že odvysielané diely dáva televízia aj na web a tam si ho môže ktokoľvek kedykoľvek pozrieť.

Foto: JOJ

 

V seriáli policajti Max (Tomáš Maštalír) a Noro (Ján Koleník) rozložili silnú mafiánsku skupinu, na čele ktorej bol Slančík ((Jiří Bartoška).
Zaujímavosťou je, že seriál obsahuje mnoho zápletiek a narážok na viaceré aktuálne či minulé politické kauzy. Tvorcovia sami píšu, že seriál vychádza zo skutočných udalostí.

Podrobnosti: V seriáli Za sklom, ktorý JOJ stopla, boli narážky na Kaliňáka, Kočnera či Skutok sa nestal

Tak napríklad zápletka, v ktorej vyšetrovateľka (Zuzana Kanócz) pracuje na prípade exekúcie azylového domu Nádej. Prípad pripomínala kauzu centra Maják nádeje, v ktorej figuroval Marián Kočner a Pavol Rusko. Pri scéne vyšetrovateľka príde za majiteľom azylového domu, kde v kancelárii s riaditeľom nájde kontroverzného podnikateľa Voznera, ktorý rétorikou aj vystupovaním pripomína Mariána Kočnera, hrá ho Maroš Kramár. Ten zavolá na príslušné miesto a následne nadriadený vyšetrovateľku telefonicky stiahne z prípadu. "Je mi jasné, že na vratkách za DPH vás nedostanem, ale okrádať týrané ženy s deťmi to je taký hnus, že to vám dokážem, aj keby som mala skapať," hovorí vyšetrovateľka Voznerovi. Kauza vratiek DPH je spojená s Kočnerom. Vozner sa zmieni, že ide na otočku do Indie, čo je obľúbená destinácia Kočnera.