Známy televízny šéfkuchár spáchal samovraždu, mal 61 rokov

Známy televízny šéfkuchár spáchal samovraždu, mal 61 rokov Reprofoto youtube A. Burdais

Známy americký šéfkuchár Anthony Bourdain, ktorý sa stal svetovou celebritou vďaka televíznej show Neznáme končiny, v piatok spáchal samovraždu. Mal 61 rokov.

 

O jeho smrti informovala televízna stanica CNN. Pred niekoľkými rokmi Bourdain navštívil tiež Prahu, kde ho sprevádzal český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

"S mimoriadnym smútkom potvrdzujeme smrť nášho priateľa a kolegu Anthonyho Bourdaina," uviedla televízia vo svojom vyhlásení. Jeho telo našiel v hotelovej izbe vo Francúzsku jeho francúzsky priateľ Eric Ripert, spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Bernardin, ktorá je jednou z najslávnejších v Spojených štátoch.

Bourdain sa v piatok ráno obesil v luxusnom hoteli v malebnej vinárskej obci Kaysersberg v Alsasku na východe Francúzska, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na prokuratúru v Colmare. "Nič v tejto chvíli nenasvedčuje zásah tretej strany," povedal prokurátor Christian de Rocquigny du Fayel. Dodal, že okolnosti smrti amerického šéfkuchára vyšetrujú žandári, na miesto bol privolaný aj súdny lekár.

Podľa CNN natáčal Bourdain ďalší diel svojej reality šou. "Tony bol mimoriadny talent," napísal o ňom v e-maile zamestnancom riaditeľ televízie Jeff Zucker, podľa ktorého bude kuchár všetkým chýbať nielen pre svoju prácu, ale aj pre vášeň, s ktorou ju robil.

Bourdain bol hlavným konkurentom takisto známeho britského šéfkuchára Gordona Ramsaya, hlavnej postavy reality show Pekelná kuchyňa a súťaže Masterchef. Bourdain sa tiež preslávil publikáciami Dôvernosti z kuchyne, Šéfkuchár na cestách či Bez servítky.