Tvorcovia seriálu Teória veľkého tresku ohlásili koniec

Tvorcovia seriálu Teória veľkého tresku ohlásili koniec Foto: FB The Big Bang Theory

Jeden z najdlhšie vysielaných amerických sitcomov Teória veľkého tresku (The Big Bang Theory) budúci rok skončí.

 

Oznámili to v stredu producenti série, ktorá sa vysiela premiérovo na stanici CBS. Komediálny seriál o partii veľmi nepraktických teoretických fyzikov sa za 11 sezón stal jednou z najsledovanejších televíznych show v USA.
Na Slovensku ho vysielala Markíza a Dajto.

Posledná dvanásta sezóna, ktorej diely sa v Spojených štátoch začnú vysielať koncom septembra, by mala byť ukončená na jar 2019.

"Spoločne s hercami, scenáristami a celým tímom sme nesmierne vďační za úspech show a chceme v záverečnej sezóne priniesť veľkolepé tvorivé vyvrcholenie celej série Teória veľkého tresku," uviedol vo vyhlásení produkčný tím.

Seriál získal sedem televíznych cien Emmy z celkom 46 nominácií a priniesol slávu hercovi Jimovi Parsonsovi vďaka postave asociálneho génia Sheldona Coopera. Ten jej hlavnou postavou nového seriálu Mladý Sheldon, ktorá dejovo predchádza Teórii veľkého tresku.

Priemerná sledovanosť jednej epizódy bola podľa CBS v priebehu predposlednej série 18 miliónov divákov, čo je viac ako akákoľvek iná americká televízna show. Predstavitelia hlavných rolí - vedľa Parsonsa napríklad Johnny Galecki ako Leonard či Kaley Cuocová ako Penny - podľa médií zarábali takmer milión dolárov za diel.