Zomrel bývalý šéfredaktor spravodajstva Markízy a Nového Času

Zomrel bývalý šéfredaktor spravodajstva Markízy a Nového Času Foto: Markíza

Zomrel bývalý šéfredaktor televízie Markízy a Nového Času Robert Čulen.

 

Úmrtie niekdajšieho známeho novinára pre Omédiách.com potvrdili jeho dvaja blízki priatelia. O úmrtí píše na facebooku aj jeho priateľ a spoluautor kníh a bývalý kolega Ivan Čerňanský z Markízy.

Robert Čulen patril medzi prvých šéfredaktorov spravodajstva Markízy, bol aj šéfredaktorom Nového Času. Po odchode z televízie napísal niekoľko kníh.

Foto: FB R. Čulen

Najväčšiu pozornosť vyvolala kniha Televízia Markíza: Fakty, ktoré mali zostať utajené o zákulisí televízie a najmä o jej vtedajšom generálnom riaditeľovi Pavlovi Ruskovi. V knihe písal o tom, že Rusko sa stretával s ľuďmi zo slovenského i ukrajinského podsvetia. V knihe spomína aj to, ako sa v roku 1998 objavil Marián Kočner ohľadom kauzy Gamatex. Písal aj o pohľadávke, ktorá podľa neho vznikla tak, že Rusko uzavrel zmluvu s majiteľom ESPE Štúdia Silošom Pohankom. Ten mu mal za odmenu troch miliónov nemeckých mariek pomôcť vybaviť licenciu. Markíza licenciu dostala, ale Rusko peniaze nevyplatil. „Keď Pohanka videl, že má nedobytnú pohľadávku, predal ju Mariánovi Kočnerovi,“ napísal Čulen.

Neskôr napísal knihu o bývalom prezidentovi Rudolfovi Schusterovi s názvom Maléry pána prezidenta s podtitulom: Nelichotivá kniha o hlave štátu, knihu o zákulisí politiky Všetky naše hriechy, ktorá vyšla v roku 1999. S Ivanom Čerňanským napísal knihu Slovenská smotánka Škandály a klebety a knihu Mečiar a jeho ženy.

Z médií sa pred rokmi stiahol. Krátko pôsobil na webe Aktuality.sk.