JOJ bude mať nový seriál Ministri. Niektoré črty má spoločné s vládou Fica a Pellegriniho (VIDEO)

JOJ bude mať nový seriál Ministri. Niektoré črty má spoločné s vládou Fica a Pellegriniho (VIDEO) Foto: JOJ

Na čele tejto vlády stojí najväčší narcis a egomaniak, ktorý urobí naozaj čokoľvek, aby dosiahol všetko, čo chce a aby jeho vládnutie nikdy neskončilo. Pomáhajú mu pritom jeho lojálni ministri - bizarné a svojské postavičky klamárov, podvodníkov, bývalých väzňov či vekslákov, až po obyčajnú tetu z dediny, ktorá je „zhodou okolností“ krstnou mamou premiéra. Celá vláda je založená na princípe rodinných, či kamarátskych vzťahov z detstva.


Takto vyzerá avízo na nový seriál, ktorý 4. septembra začína na JOJ. Chce divákom ukázať zákulisie politiky, ale z pohľadu komickej nadsázky.

Hoci tvorcovia odkazujú, že akákoľvek zhoda s reálnymi osobami je len čisto náhodná, pravdou je, že v jednotlivých častiach zaznejú aj notoricky známe hlášky ako „nasadneme do tankoch“ či „človek človeku“. Predseda vlády (Premiéra si zahrá Tomáš Maštalír) bude oslavovať Medzinárodný deň žien v kulturáku a rozdávať karafiáty, tak ako to robí Smer a jeho predseda Robert Fico. Lukáš Latinák má podobný účes ako Robert Kaliňák. Seriálový minister obrany (Richard Stanke) bozkáva vojenské výložky, výložky bozkával aj predseda parlamentu Andrej Danko.

Foto: JOJ

„Nie je to písané na nejakú konkrétnu vládu. Samozrejme, sú tam isté symptómy, ktoré môžu pripomínať niektorého toho politika, ale tí scenáristi sa väčšinou riadili tak, že sa snažili vypichnúť hlášky alebo veci, ktoré súviseli s nejakou témou. Vkladajú ich do úst jednotlivým ministrom bez ohľadu na to, či patria tej alebo tej postave. Čiže, budeme tam počuť niekoľko freneticky známych hlášok, ale rozhodne nebudú kopírovať toho ministra, ktorý ich vtedy povedal,“ povedalrežisér Ministrov Edo Kudláč.

 Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Ministri

Ako vyzerá vláda v novom seriáli?

Pravou rukou premiéra je hovorca Ondrej, ktorého si zahral Milo Kráľ. O spravodlivosti bude rozhodovať bývalá prostitútka a ministerka Monika alias Helena Krajčiová. Rezort sociálnych vecí a rodiny bude mať pod palcom premiérova krstná mama Gitka, ktorú si zahrala Jana Oľhová. Ministerstvo školstva potiahne bývalý telocvikár a alkoholik Alexander (Lukáš Latinák) a ministerstvo zdravotníctva zas neurotik, hypochonder a obézny Krpec. Rezort vnútra bude mať na starosti minister s prezývkou Tuzex (Marián Miezga), ktorý je bývalý vekslák, mafián, autíčkar a kriminálnik. Ministrom obrany sa stane vojak telom aj dušou – Rišo (Richard Stanke), ktorý sa túži stať generálom a na svoje výložky je tak hrdý, že ich stále bozkáva.

Foto: JOJ

Netradičným prvkom vo vládnej zostave je mladý minister životného prostredia Daniel Faser. Vyštudovaný enviromentalista, zarytý vegetarián a abstinent, milovník prírody vystupuje vo vláde ako jediný normálny prvok. Premiér je spokojný, lebo verejnosť prijme nového ministra s nadšením, dokonca im raketovo rastú preferencie. Ostatní ministri sa prítomnosti cudzinca vo vláde zatiaľ neobávajú, sú si totiž istí, že ho časom spracujú.