Komunálne voľby: Mimoriadne vysielanie bude mať Markíza, RTVS, TA3 aj weby a rádiá

Komunálne voľby: Mimoriadne vysielanie bude mať Markíza, RTVS, TA3 aj weby a rádiá Foto: Markíza

V sobotu, 10. novembra 2018 budú komunálne voľby. Mimoriadne vysielanie chystá RTVS, Markíza aj TA3.

 RTVS
V deň volieb, v sobotu 10. novembra, RTVS odvysiela na Jednotke mimoriadne 15 minútové správy o 12:00, 16:00 a o 22:20, ktoré bude moderovať Viliam Stankay. V nich redaktori spravodajstva z terénnu priblížia priebeh a regulárnosť hlasovania, volebnú atmosféru.

Rádio Slovensko a Rádio Regina začnú v nedeľu 11. novembra o 7:30 s 90-minútovým povolebným štúdiom, v ktorom moderátori podrobnejšie rozoberú s analytikmi výsledky komunálnych volieb. Postupne sa z bratislavského, banskobystrického a košického štúdia prihlásia moderátori Juraj Jedinák, Martina Kvačkajová a Peter Béreš.

Odporúčame aj: Komunálne voľby 2018: Volebná noc v Denník N a rádiu Expres (LIVE)

Reprofoto RTVS

Výsledky hlasovania bude v televíznom povolebnom štúdiu na Jednotke od 8:30 do 9:10 prezentovať Miroslav Frindt a Ľubomír Bajaník. V mimoriadne predĺženej diskusnej relácii O 5 minút 12 sa moderátor Jozef Hajko spolu s politológom a zástupcami politických strán pozrú na celkový priebeh volieb. Marta Jančkárová predstaví ôsmich primátorov krajských miest a sumárne výsledky z celého Slovenska priblíži Ľubomír Bajaník. Diskusnú reláciu O 5 minút 12 budú vysielať aj Rádio Slovensko a Rádio Regina. Streamovať sa bude na webe RTVS a na facebooku Správy RTVS.

Expres

Mimoriadne vysielanie chystá v sobotu po 22 hodine aj rádio Expres. V špeciálnom vysielaní prinesie rádio priebežné výsledky volieb, informácie z volebných centrál, ale aj informácie o dianí počas volieb. Rádio sa spojí s víťazmi ale aj niektorými porazenými kandidátmi. V štúdiu bude výsledky komentovať spolu s moderátorom Braňom Závodským politológ Grigorij Mesežnikov, pričom rádio prinesie hodnotenia od viacerých ďalších odborníkov. Expres bude vysielať stream aj na facebooku.

Markíza
Televízia Markíza v nedeľu od 10 hodiny bude vysielať mimoriadnu reláciu s názvom Komunálne voľby 2018. Moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič v štúdiu privítajú sociológa Martina Slosiarika a politického komentátora Mariána Leška. „Na divákov čakajú hlavne najčerstvejšie výsledky. Naživo sa tiež budeme spájať aj so samotnými novozvolenými primátormi,“ povedala Zlatica Švajdová Puškárová.
„Naši hostia zanalyzujú a zhodnotia, čo tieto voľby znamenali pre tzv. veľkú politiku, aké vysvedčenie vystavili voliči koalícii aj opozícii, a venovať sa určite budeme aj fenoménu nezávislých kandidátov,“ dodal Michal Kovačič.
Komplexné informácie a výsledky sprostredkuje tiež na portáli TVnoviny.sk.

TA3

TA3 bude počas dňa informovať o priebehu volieb formou živých vstupov a reportáží z volebných miestností a z komisie pre voľby.

Od 21.55 začne TA3 vysielať špeciálne Volebné štúdio, ktoré bude prinášať priebežné neoficiálne výsledky Komunálnych volieb z celého Slovenska. Moderátori Peter Bielik, Rastislav Iliev a Hana Džurná budú spolu so svojimi hosťami Václavom Hříchom z Agentúry AKO a Michalom Kaliňákom zo ZMOS, prinášať a komentovať priebežné volebné výsledky.

Naživo sa počas vysielania budú spájať s volebnými centrálami v krajských mestách. Špeciálne volebné štúdio bude TA3 vysielať až do spočítania výsledkov zo všetkých krajských miest. V nedeľu, 11. novembra 2017 začne TA3 vysielať mimoriadne už od 06.00 a od 09.00 sa zo štúdia TA3 naživo spojí s novozvolenými primátormi krajských miest.

Mimoriadne o 11.30 sa bude v relácii V politike moderátor Peter Bielik venovať priebehu a výsledkom Komunálnych volieb spolu s lídrami politických strán. V rámci relácie televízia prinesie naživo aj tlačovú besedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Spravodajské weby a denníky

Na voľby sa chystajú aj spravodajské weby, väčšina z nich bude prinášať spravodajstvo očas volieb aj po voľbách v mimoriadnych sekciách.

„Hospodárske noviny a HNtelevízia tak ako pri každých voľbách aj túto sobotu pripravili program plný zaujímavých hostí, ktorí budú komentovať aktuálne povolebné dianie a to v reálnom čase a naživo,“  povedala šéfredaktora Hospodárskych novín Marcela Šimková. Volebné štúdio začína v sobotu večer o 21.00 hod. a bude trvať do neskorej noci.

Foto: Denník N

Denník N bude mať v sobotu od 21:55 volebné štúdio, v ktorom bude redaktorka Monika Tódová diskutovať o politike a voľbách s politickým komentátorom Mariánom Leškom, novinárom Martinom M. Šimečkom a sociológom Michalom Vašečkom. Štúdio bude denník vysielať LIVE na Facebooku Denníka N.

Volebné štúdio bude mať denník SME. Analýzy výsledkov komunálnych volieb budú v nedeľu od 10:30 moderovať šéfredaktorka Beata Balogová a Zuzana Kovačič Hanzelová.