JOJ bude mať opäť reality šou VyVolení

JOJ bude mať opäť reality šou VyVolení

Reality šou, s ktorou sa JOJke v minulosti podarilo pokoriť Markízu, už nebude z uzavretej vily, ale z rekonštrukcie stavby.

 


„Reality šou Vyvolení sa vracia na obrazovku televízie JOJ. Tento raz nepôjde o život, ale o Dom snov, ktorý si štrnásť súťažiacich spoločne vybuduje. Pracovať na ňom budú síce spolu, no jeho majiteľom sa stane vo veľkom finále na konci leta iba jeden z nich," informuje o novej šou televízia na svojom webe.

Zároveň televízia hľadá adeptov do reality šou. Na svojom webe zverejnila prihlášku a ľudí bude vyberať na kastingu. Kastingy budú 18. a 19. mája, povedal pre Omédiách.com hovorca JOJ Jozef Gogola. "Na rozdiel od pôvodných sérií Vyvolených, kde sme sledovali len vzťahy a charaktery súťažiacich, ktorých úlohou bolo prežiť a vydržať, v novej sérii ide o viac. Prácou musia dokázať, že zvládnu aj ťažkú manuálnu aj organizačnú prácu, technické zručnosti, dokážu riadiť, rozhodovať, komunikovať a dokážu do spoločného projektu presadiť svoje videnie a robiť veci tak, aby výsledný stav domu čo najviac uspokojil ich predstavy," píše televízia v tlačovej správe.

Prvýkrát JOJ vysielala Vyvolených na jeseň v roku 2005, podľa maďarskej licencie. Reality šou v tom čase neboli na Slovensku ešte opozerané ako dnes. Bola to novinka na slovenskom trhu. Šou priniesla JOJ rekordnú sledovanosť, keď jej VyVolení pokorili podobnú šou Markízy Big Brother.

Prvá séria sa natáčala v novej vile na bratislavskej Kolibe. V uzavretom priestore monitorovali 24 hodín denne kamery život súťažiacich. Televízia vysielala šou takmer denne. Každý týždeň (v sobotu) vypadával jeden z účastníkov po diváckej voľbe. Dianie vo vile sa vysielalo takmer nepretržite aj na internete cez štyri živé streamy. Len tri týždne po skončení prvej série nasadila JOJ druhú.

Program okrem sledovanosti priniesol televízii aj viecero pokút od Rady pre vysielanie a retransmisiu, hlavne za porušovanie ustanovení o ochrane maloletých.

Reality šou bude hlavným vysielacím programom televízie v lete. Presný termín nasadenia televízia nezverejnila.

Televízia už hľadá súťažiacich. "Prihlásiť sa môže každý vo veku nad 18 rokov prostredníctvom internetovej stránky vyvoleni.joj.sk alebo e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na adrese TV JOJ – Vyvoleni, Brečtanová 1, 831 01 Bratislava," píše televízia, ktorá na stránke zverejnila aj prihlášku.

Aj Markíza avizuje na leto zábavnú šou, názov ešte neprezradila. 

 

Prvá séria sa natáčala v novej vile na bratislavskej Kolibe. V uzavretom priestore monitorovali 24 hodín denne kamery život súťažiacich. Televízia vysielala šou takmer denne. Každý týždeň (v sobotu) vypadával jeden z účastníkov po diváckej voľbe.