TA3 vysvetľuje, prečo prepustila moderátorku, ktorá verejne kritizovala kozmetiku Aleny Pallovej (VIDEO)

TA3 vysvetľuje, prečo prepustila moderátorku, ktorá verejne kritizovala kozmetiku Aleny Pallovej (VIDEO) Reprofoto youtube Aesthetic

Televízia TA3 sa rozhodla ukončiť spoluprácu s dlhoročnou moderátorkou Zuzanou Závodskou.


Závodská vzbudila posledné dni pozornosť na sociálnych sieťach aj v médiách svojim konfliktom s lekárkou Alenou Pallovou.

Závodská má posledné roky stránku o kozmetike Aestheholic, kde hodnotí ale aj promuje niektoré výrobky prostredníctvom blogu aj vídeí.

Podľa zákona o vysielaní a retransmisii však hlásatelia, moderátori a redaktori spravodajských a politickopublicistických programov nesmú účinkovať v reklame ani v telenákupe, a to ani v obraze, ani vo zvuku. Závodská už vo viacerých videách v minulosti promovala jednotlivé konkrétne výrobky a nielen kozmetické, čo môže byť vnímané ako reklama a porušenie prísneho ustanovenia zákona.

V jednom z posledných videí Závodská kritizovala kozmetickú značku Aleny Pallovej. Obľúbená tvár bulváru sa zviditeľnila arogantnou jazdou a dopravnou nehodou, pri ktorej prišla takmer o život jedna žena. Menej sa už spomína to, že lekárka je z rodiny pezinského podnikateľa Jána Mana, ktorá má blízko k Smeru ale aj napríklad k Mariánovi Kočnerovi.

„Cítila som sa hrozne nepríjemne, zamastená, so soľou na tvári. Neviem, aký benefit môže ísť z ponechania soli na pokožke,“ povedala vo videu Závodská. Pallovej sa video nepáčilo, ohradila sa proti nemu. „Ako majiteľku spoločnosti alapalla, s.r.o. ma veľmi mrzí, že sa záležitosť s nepravdivou a neprimeranou kritikou produktov našej značky àla Palla pani Závodskou medializuje a rieši verejne. Vyjadrenia pani Závodskej podľa nášho názoru rámec objektívnej kritiky zďaleka prekročili,“ povedala Pallová pre Nový Čas.

Hoci Závodská promuje alebo kritizuje kozmetické prípravky už niekoľko rokov, TA3 sa rozhodla s ňou ukončiť spoluprácu práve po konflikte s Pallovou. „Považujeme za správne informovať o pravdivom dôvode ukončenia spolupráce s moderátorkou Zuzanou Závodskou, ktorým nebol len spomínaný spor s MUDr. Pallovou, ale viacnásobné profesionálne zlyhania, ktoré boli porušením zmluvy medzi moderátorkou a TA3 práve zo strany moderátorky,“ napísala TA3 v stanovisku pre Omediach.com. O aké konkrétne profesionálne zlyhania ide, nenapísala.

Odporúčame aj: Ako je to s moderátorkami televíznych správ a propagáciou krémov, hryzátiek či kočiarov?Ako je to s moderátorkami televíznych správ a propagáciou krémov, hryzátiek či kočiarov?

Ukončenie spolupráce s TA3 popísala Závodská na facebooku takto: „Vzhľadom na to, že som neoznámila, čomu sa venujem vo svojom voľnom čase, čo je podľa ich mienky neúcta voči kolegom, ktorí obmedzenia rešpektujú. Chcela by som zdôrazniť, že všetky svoje mimo pracovné komerčné aktivity som s televíziou vždy vopred konzultovala a realizovala ich až po súhlase z ich strany... Zakaždým mi však bolo zdôraznené, že môžem robiť charitu. Môj blog i videá sú v podstate dobrovoľníckou činnosťou, ich prevádzkovanie si hradím sama. No za nejakých čudných podmienok, ktorým nerozumiem, sú v rozpore so štatútom TA3,“ napísala Závodská. Inde v diskusii napísala, že „nepovažuje za dôležité v slobodnej krajine informovať nadriadených o svojom hobby, kt nijako nepoškodzuje dobré meno TV, nijako sa neprekrýva s tým, čo robia oni a robím zároveň pre nich a neberiem za to peniaze. Nič z toho som neporušila a preto nevidím dôvod na informovanie o tomto type koníčka."

Takto reagovali na facebooku vo verejnej debate moderátor Alfonz Šuran a bývalý redaktor TA3 Lukáš Zuzelka: