Majiteľ Skylinku kupuje od UPC značku freeSAT

Majiteľ Skylinku kupuje od UPC značku freeSAT Ilustr. foto Skylink

Spoločnosť M7 Group, ktorá na Slovensku a v Českej republike poskytuje satelitné služby pod značkou Skylink, kupuje poskytovateľa služby freeSAT zo skupiny UPC.

 

O transakcii infrmoval v tlačovej správe český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS).

 

"Trhové podiely spájajúcich sa súťažiteľov v oblasti maloobchodného poskytovania platených televíznych služieb majú klesajúcu tendenciu, dochádza k relatívne malému nárastu trhových podielov, spájajúci sa konkurenti nie sú blízkymi konkurentmi a naďalej budú vystavení silnej konkurencii," zdôvodnil rozhodnutie predseda úradu Petr Rafaj s tým, že spojením firiem nedôjde k podstatnému narušeniu hospodárskej súťaže.

Spoločnosť M7 Group, ktorý prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, vlani v decembri oznámila, že kúpi satelitnú časť firmy Liberty Global v ČR, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku.

Liberty Global, do ktorej patrí aj firma UPC DTH, poskytuje na Slovensku a v Českej republike satelitné služby pod značkou freeSAT, v Maďarsku pod značkou UPC Direct a v Rumunsku pod značkou FocusSat. Liberty Global už vlani v ČR a na Slovensku predala káblovú firmu UPC operátorovi Vodafone.

"Je to logická akvizícia, ktorá nám umožňuje konsolidovať aktivity satelitnej televízie spoločnosti Skylink na českom a slovenskom trhu a zároveň vstúpiť na dva nové trhy," uviedol vlani v decembri generálny riaditeľ M7 Hans Troelstra.

Skylink má celkovo na Slovensku a v ČR podľa údajov z roku 2017 okolo 1,65 milióna zákazníkov, z toho asi milión pripadá na Česko.