Skylink, bude mať pravdepodobne v septembri nového majoritného majiteľa

Skylink, bude mať pravdepodobne v septembri nového majoritného majiteľa Ilustr. foto: Skylink

Spoločnosť Astorg uzavrela s Canal+ záväznú dohodu o predaji skupiny M7 Group.


Spoločnosť Astorg včera oznámila podpísanie záväznej dohody o predaji M7 Group spoločnosti Canal+, dcérskej spoločnosti mediálnej skupiny Vivendi z Francúzska. Navrhovaná transakcia teraz podlieha schváleniu príslušných regulačných orgánov. Uzavretie transakcie sa očakáva v septembri 2019.
M7 Group so sídlom v Luxemburgu je jedným z najväčších prevádzkovateľov platených televíznych služieb v Európe. Poskytuje hybridné satelitné / OTT Pay televízne balíčky trom miliónom domácností prostredníctvom šiestich rôznych značiek v siedmich krajinách Európy. M7 je popredným poskytovateľom satelitnej televízie pre domácnosti v regióne Beneluxu, ako aj v Českej republike a na Slovensku. M7 vystupuje aj ako internetový a telefónny operátor v Holandsku pod názvom Online.nl.

Majoritným akcionárom M7 Group je od roku 2014 Astorg, vedúca európska private equity spoločnosť, ktorá od svojho vstupu podporila ambiciózny plán rozvoja manažérskeho tímu M7 prostredníctvom organických a neorganických iniciatív.

„Od počiatku našej spolupráce s M7 v roku 2014 pokračovala spoločnosť v rýchlom rozširovaní obchodnej činnosti vo východnej Európe, pričom navyšovala predaje svojej klientskej základni vo všetkých geografických oblastiach. Astorg v súlade so svojou investičnou filozofiou povzbudil M7 k rastu prostredníctvom akvizícií (najnovšia z nich UPC Direct vo východnej Európe) a tiež investovaniu pre zlepšenie zákazníckeho zážitku (napr. Over-the-Top funkcia). Silný záujem Canal+ o M7 je svedectvom pozoruhodnej stratégie zavedenej manažérskym tímom M7,“ komentuje akvizíciu Charles-Hubert le Baron zo spoločnosti Astorg

Na základe súčasného geografického pôsobenia a nastavenia je Canal+ veľmi dôveryhodným a komplementárnym partnerom na podporu hybridnej satelitnej / OTT Pay TV stratégie M7. Canal+ prispeje k ďalšiemu rozvoju M7, kde bude rozhodujúce využívanie OTT a prístup k väčšiemu obsahu. Toto je logický krok pre úspešný príbeh M7, keďže M7 aj Canal+ zdieľajú rovnaké hodnoty zamerané na skvelý zákaznícky zážitok,“ povedal Marc Antoine d'Halluin, predseda predstavenstva M7.