Dvojica komikov nachytala už aj severomacedónskeho premiéra (VIDEO)

Dvojica komikov nachytala už aj severomacedónskeho premiéra (VIDEO) Youtube Vovan222prank

Dvojica ruských komikov napálila po telefóne severomacedónskeho premiéra Zorana Zaeva. Ten v jednom telefonáte priznal, že Rusko má na Balkáne príliš veľa špiónov, v inom začal zvažovať, že zaplatí úplatok.

 

Informovala o tom agentúra AFP.

Na jednej z troch zverejnených nahrávok, ktoré narafičili komici medzi augustom 2018 a aprílom 2019, bol Zaev presvedčený, že hovorí s bývalým prezidentom Ukrajiny Petrom Porošenkom. V ďalšom prípade si myslel, že na druhej strane je generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. "Stal som sa obeťou svojej otvorenosti" a "nepriateľov orientácie našej krajiny na NATO", konštatoval pred novinármi Zaev.

V jednom z telefonátov ponúka premiérovi falošný Porošenko, že poslúži ako prostredník medzi macedónskou ortodoxnou cirkvou a konštantinopolským patriarchom Bartolomejom, duchovným vodcom pravoslávnych kresťanov. Ten v januári uznal ukrajinskú národnú cirkev za nezávislú na ruskej pravoslávnej cirkvi.

Nepravý Porošenko vysvetľuje, že to docielil tým, že Bartolomeja osobne podplatil. "V mojom prípade to stálo 150.000 eur. Pre vás to bude lacnejšie," pokračuje jeden z komikov a hovorí potom o sume 100.000 eur. "Výborne, to nebude žiaden problém," reaguje na nahrávke Zaev.

V ďalšej konverzácii severomacedónsky premiér nepravému Stoltenbergovi priznáva, že Moskva "má v regióne veľa špiónov".

Komici Alexej Stoljarov a Vladimir Kuznecov vystupujúci pod pseudonymami Vovan a Lexus, sú na podobné žartíky špecialisti a už dokázali nachytať mnoho svetových politikov, vrátane zosnulého amerického senátora Johna McCaina, niekdajšieho šéfa britskej diplomacie Borisa Johnsona, ukrajinského exprezidenta Porošenka aj jeho nástupcu Volodymyra Želenského či bieloruského vodcu Alexandra Lukašenka.