Víťazný film z Cannes o lesbickej láske príde aj na Slovensko

Víťazný film z Cannes o lesbickej láske príde aj na Slovensko Film Europe Media Comp.

Život Adele - film ocenený Zlatou palmou na 66. ročníku filmového festivalu v Cannes príde do kín na Slovensku a v Čechách už tento rok. A hneď na to ho bude vysielať na Slovensku aj Film Europe Channel.

 

 

Hlavnú cenu Zlatú palmu na 66. ročníku filmového festivalu v Cannes získal favorizovaný film festivalu - kontroverzná snímka o lesbickej láske La Vie d'Adele. Erotický film so silnou témou o milostnom vzťahu medzi dvoma mladými ženami natočil tunisko-francúzsky režisér Abdellatif Kechiche a hlavné úlohy stvárnili mladé herečky Adele Exarchopoulosová a Léa Seydouxová.

Víťazný film festivalu Život Adele vyvolal búrlivú diskusiu o filmovaní intimity. Mediálna spoločnosť Film Europe víťazný film La Vie d'Adele/Život Adele zakúpila pre Slovensko a Česko víťazný film ešte pred jeho ocenením v Cannes.

„Film Život Adele je o intimite, dynamike a tragike vzťahov. Strhujúce herecké výkony, réžia a kamera nenechajú nikoho na pochybách, že film si Zlatú palmu zaslúžil," povedal prezident mediálnej spoločnosti Film Europe Ivan Hronec, ktorá ho ponúkne aj slovenským divákom. "Pre Film Europe je Život Adele ďalší skvelý film - víťaz špičkového festivalu, ktorý sme našli ešte predtým, ako dostal hlavnú cenu a objavili ho festivaly. Máme tohtoročného víťaza Lux Price, máme viťaza Berlinale a teraz víťaza Cannes," povedal Hronec.

Tento rok porote predsedal americký režisér Steven Spielberg, medzi porotcami bola herečka Nicol Kidman, herec Christoph Waltz, rumunský režisér Cristian Mungiu. Slávnostný večer uvádzala herečka Audrey Tautou. 

Kým tohtoročný víťazný film rieši lesbickú lásku, minuloročná Hanekeho Láska riešila starobu, Malickov Strom života - okrem iného manželstvo.