Takto to vyzerá v zákulisí reality šou Malé lásky, ktorá prináša pôrody v priamom prenose (FOTO, VIDEO)

Takto to vyzerá v zákulisí reality šou Malé lásky, ktorá prináša pôrody v priamom prenose (FOTO, VIDEO) Foto: Nova

Televízia Markíza a TV Nova sa rozhodli odhaliť tabu a priniesli pohľad na reálne pôrody. Od 3. marca vysiela Markíza reality šou Malé lásky, ktorú pripravila jej sesterský TV Nova už pred tromi rokmi.

Do Fakultnej nemocnice v Plzni štáb televízie umiestnil 35 kamier a monitoroval dianie v pôrodnici. Kamery boli rozmiestnené od recepcie až po pôrodné sály.

Foto: TV Nova

Diváci budú môcť nahliadnuť na priebeh príchodu dieťaťa na svet pod dohľadom skúsených lekárov a sestričiek. Budúce mamičky prežijú príchod na svet svojho potomka priamo pred televíznymi kamerami. Maminky prežijú zlomové okamihy svojho života, ktoré bežne ostávajú iba v rodinnom albume, informuje televízia.

Foto: TV Nova

„Divák uvidí to, ako to na klinike v skutočnosti funguje," povedal prednosta nemocnice Zdeněk Novotný. „Náš odbor je dosť intímny a dotýka sa nielen tela, ale aj intímnych záležitostí v živote ženy. Chceli sme ukázať, že by nemala byť žiadna snaha o domáce pôrody, ktoré považujeme za vysoko rizikové. Chceli sme ukázať, že nie je žiaden dôvod, aby sa ženy báli pôrodnice a chceli sme upozorniť na to, že u nás majú osobitný prístup."

„To, čo zachytávame, by mohlo viesť ku konštruktívnej diskusii o pôrodníctve. Pôrod ako taký by sa mohol odtabuizovať, je to jeden z najkrajších okamihov v našich životoch," povedal režisér Radovan Síbrt.
Produkčný tím sa musel prispôsobiť chodu nemocnice. „Striedali sme sa po dvanástich hodinách, museli sme sa striedať v iných intervaloch ako zdravotný personál, aby sme ich striedanie stihli zachytiť. Ja som sa v podstate presťahoval do penziónu vedľa pôrodnice na celú dobu nakrúcania šou. Väčšinu pôrodov som videl na vlastné oči," povedal Síbrt.

Nakrúcanie v pôrodnici nebolo najjednoduchšie. „Bolo pre nás veľmi ťažké vybudovať si vzťah s personálom, vzťahy s pôrodníkmi sú veľmi krehké. Postupne sa náš vzťah upevňoval a to sa na projekte aj odrazilo. Pôrodnica v Plzni bola vybraná výborne," dodal.