ČT skrytou kamerou ukáže, ako podvodníci zarábajú na matke, ktorej zomrelo dieťa

ČT skrytou kamerou ukáže, ako podvodníci zarábajú na matke, ktorej zomrelo dieťa Foto: ČT Ostrava

Nový diel publicistického seriálu ostravského štúdia Českej televízie Infiltrácie ukáže, ako možno zarobiť na tragédii matky, ktoré zomrelo dieťa.

Diel nazvaný Obchod s dušou odvysiela ČT v premiére dnes na programe ČT1. ČTK to dnes povedala hovorkyňa ostravského štúdia Jana Fabiánová.

"Infiltrátorka Obchodu s dušou si osobnou tragédiou naozaj prešla. Je to mama, ktoré zomrelo dieťa, a ona by dala čokoľvek, keby sa s ním mohla ešte raz porozprávať. Rozhodla sa, pre tých, ktorí teraz stoja v rovnakej situácii, cestou, ktorá ju doviedla takmer k samovražde, znovu prejsť," uviedla hovorkyňa.

Žena podľa nej našla desiatky tých, ktorí tvrdia, že bežne komunikujú s mŕtvymi, čistia byty od nepatričných duší. "Mňa osobne nikdy neprestane fascinovať, v tom najhoršom zmysle slova, drzosť ľudí, ktorí napadnú svojim ľubovoľným podnikateľským zámerom toho úplne najslabšieho. Vždy pozerám ako blázon na to, že si to na poslednú chvíľu nerozmyslia a nejdú si pre peniaze inam. Pokojne si ich vezmú od mamy, čo jej zomrelo dieťa. čo k tomu dodať," povedala k príbehu režisérka Šárka Maixnerová.

Odporúčame aj: Dokument ČR priniesol šokujúce záznamy z bezpečnostných kamier v nemocnici (VIDEO)

Česká televízia sa k odhaľovaniu spoločensky závažných tém pomocou metódy skrytej kamery vracia pravidelne.