Bývalý redaktor RTVS dementuje informáciu, že bude novým hovorcom premiéra Matoviča

Bývalý redaktor RTVS dementuje informáciu, že bude novým hovorcom premiéra Matoviča Foto: ÚV

Premiér Igor Matovič si stále nevybral hovorcu, ktorý by sa zaňho vyjadroval.

 Po voľbách z úradu vlády s Petrom Pellegrinim odišla hovorkyňa Patrícia Macíková, ktorá aktuálne pracuje ako hovorkyňa pre Pellegriniho, ktorý je podpredsedom parlamentu. Dočasne za úrad vlády komunikuje Tatiana Kmecová, ktorá 8 rokov pracuje na úrade vlády.
Denník SME dnes napísal, že novým hovorcom premiéra sa stane Martin Kalužák bývalý redaktor RTVS, ktorý je dnes poslaneckým asistentom predsedu kultúrneho výboru parlamentu Kristiána Čekovského.

Kalužák to pre Omediach.com poprel, rovnako aj Kristián Čekovský z OĽaNO.

Na Úrade vlády, kým nie je oficiálny šéf tlačového a hovorca, s mediálnymi témami vypomáhajú viacerí ľudia z OĽaNO: bývalý redaktor Nového Času Miroslav Staník, starosta Richard Pekár, šéf úradu vlády Július Jakab, predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šípoš, poslanec Kristián Čekovský a aj asistent poslanca Čekovského Martin Kalužák. „Hovorca ešte nie je,“ povedal pre Omediach.com Čekovský.

Informáciu denníka SME poprel aj Kalužák. „Len sa stretávame ako mediálny tím a jedno stretnutie bolo na úrade vlády,“ povedal Kalužák.

Hovorkyňou sa nestala ani bývalá súťažiaca SuperStar Dominika Stará, o ktorej písal web Aktuality.sk.

AKTUALIZÁCIA 30.4.: "Pán premiér si zatiaľ hovorcu nevybral. Formovanie mediálneho tímu je v procese tvorby, takže hovoriť o konkrétnych menách je momentálne predčasné," odpísal Tlačový a informačný odbor ÚV SR.