Telekom odvysiela LIVE interaktívnu edukačnú reláciu pre mládež s Erikom Balážom (VIDEO)

Telekom odvysiela LIVE interaktívnu edukačnú reláciu pre mládež s Erikom Balážom (VIDEO) Foto: Archív E. Baláž

Telekom pripravil na sociálnych sieťach edukačnú kampaň v spolupráci so slovenským ekológom a dokumentaristom Erikom Balážom (zo strany SPOLU).

 

Na svojom YouTube kanáli sprístupní pre verejnosť unikátne dokumentárne filmy o divokej slovenskej prírode a odvysiela naživo interaktívnu diskusiu s ich autorom.
Nie len študenti sa tak môžu naučiť niečo o divokej prírode a živote divokých zvierat v slovenských horách.
 
Dokumentárne filmy o divokej prírode

Telekom sprístupní online na YouTube dva pôvodné slovenské dokumentárne filmy z produkcie Arolla film. Prvým je film dokumentaristov Roberta Rajchla a Erika Baláža Strážca divočiny, ktorý zachytáva nevšedný život tatranských medveďov žijúcich v okolí Tichej doliny. Dokument prináša jedinečné okamihy zo života medveďov a búra zažité mýty, ktoré o nich kolujú.

Druhým filmom, ktorý sa objaví na YouTube, je film Vlčie hory, ktorý zachytáva príbeh jednej z posledných divočín v Európe. Film natáčal Erik Baláž spolu s Karolom Kaliským a Jozefom Fialom, viac ako 3 roky, v civilizáciou nedotknutej oblasti Východných Karpát na území Slovenska, Poľska a Ukrajiny.
 
Živá diskusia s autorom vyzýva žiakov a rodičov, aby si pozreli film a zapojili sa do vzdelávacej relácie, ktorá sa bude vysielať naživo v utorok 5. mája o 11:00 hod. na YouTube kanáli Telekomu. Edukatívnu reláciu povedie pedagóg Juraj Hipš (SPOLU), ktorý vyspovedá autora filmov.

Na sledovanie videí a živej diskusie môžu zákazníci Telekomu s mobilným paušálom aj počas celého mája využiť bezplatne Nekonečné dáta, stačí ak si dátový balík aktivujú do 7. mája priamo v Telekom aplikácii vo svojom smartfóne.