RTVS má nového člena vedenia, ktorý nahradil Mareka Ťapáka

RTVS má nového člena vedenia, ktorý nahradil Mareka Ťapáka Foto: Omediach.com

Na post televízneho programového riaditeľa RTVS 1. augusta nastúpil divadelný a filmový režisér Anton Šulík.

O zmene informuje RTVS v tlačovej správe.

K 1. júlu skončil na pozícii programového šéfa Marek Ťapák, dočasne bol poverený riadením Sekcie programových služieb riaditeľ Športu Matej Hajko.

„Televíziu mám rád a vďaka otcovej práci herca som v nej prežil veľkú časť svojho detstva. Som rád, že teraz môžem tejto inštitúcii skutočne pomôcť svojou skúsenosťou a poznaním. Ponuku na pozíciu programového riaditeľa RTVS som prijal ako šancu na nové nastavenie a zlepšenie programovej ponuky pre dnešného diváka, pre odkrytie rezerv a hlavne vytvorenie ďalších kreatívnych impulzov. RTVS považujem za jeden z najslobodnejších priestorov v audiovizuálnej tvorbe. V súčasnosti je jedným z najväčších producentov na mediálnom trhu, ktorý za svojich 65 rokov existencie vychoval v audiovizuálnom priemysle desiatky generácií profesionálov a odborníkov,“ povedal Anton Šulík.

Anton Šulík Foto: RTVS

Anton Šulík absolvoval divadelnú a rozhlasovú réžiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a v štúdiu pokračoval na poľskej Akadémii dramatických umení Ludvíka Solského v Krakove. Pôsobil ako riaditeľ žilinského Bábkového divadla, v minulosti viedol oddelenie zábavy a hudby v Slovenskej televízii. V rokoch 2012 – 2019 pôsobil ako riaditeľ Mestského divadla v Žiline, kde bol v rokoch 1998 – 2012 aj poslancom miestneho mestského zastupiteľstva (1998 – 2012).

„Teším sa, že Anton Šulík prijal ponuku RTVS a stane sa súčasťou nášho tímu. Som presvedčený o tom, že jeho dlhoročné profesionálne skúsenosti v oblasti divadla, televízie, ako aj vedenia kultúrnych inštitúcií budú významným prínosom pre RTVS,“ povedal Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.