Televízia TA3 má nové vedenie

Televízia TA3 má nové vedenie

Televízia TA3 má nové vedenie. Mená oznámila vo svojom vysielaní.

Generálnou riaditeľkou sa stala Mirjana Hron Sikimič, ktorá viedla Spoločnosť 7 Plus a bola členkou vedenia News and Media Holding. Šéfkou spravodajstva a publicistiky je bývalá politička a moderátorka Zuzana Martináková, ktorá donedávna moderovala politické diskusie na TV Pravda.

Šéfkou marketingu a komunikácie je bývalá hovorkyňa Markízy a donedávna výkonná riaditeľka spoločnosti OUR MEDIA SK Oľga Dúbravská.

O nových menách informovala TA3.

Pôvodná zostava nového vedenia, o ktorej sme informovali pred niekoľkými dňami, sa mierne zmenila. Ešte minulý týždeň nám zdroje blízke televízii potvrdili, že šéfom novej televízie mal byť Michal Ruttkay a Sikimič mala byť obchodnou riaditeľkou.

„Do našej spoločnosti prichádza skúsený tím, ktorý vnímame ako prínos z hľadiska ďalšieho vývoja televízie, a zároveň ďakujeme predošlému vedeniu, s ktorým plánujeme spoluprácu aj na iných projektoch," uviedol konateľ televízie Pavel Komorník.

Bývalá šéfka spravodajstva a donedávna generálna riaditeľka Martina Kyselová sa stane viceprezidentkou skupiny Grafobal Group pre oblasť médií.

Bývalá politička Zuzana Martináková posledné roky pôsobila vo viacerých médiách. Do začiatku augusta mala vlastnú politickú diskusnú reláciu v TV Pravda. Predtým bola moderátorkou a neskôr aj šéfkou už zrušeného spravodajského rádia Aktual. 

Pamätný je jej kamarátsky rozhovor s Robertom Ficom na rádio Aktual, keď bol Fico ešte premiér. Fico, v čase, keď mu radil Martinákovej manžel Marián Bednár si v talkšou jeho manželky povedal čo chcel, porozprával o svojich plánoch, kritizoval koho chcel, spomenul hlúpych novinárov. Redaktorka mu nijak neoponovala, nedávala žiadne kritické otázky.

Podrobnosti: Z rádia Aktual, ktoré riadila Zuzana Martináková, odišlo viacero ľudí

Pred dvomi rokmi mala krátko vlastnú diskusnú reláciu v TA3 s názvom Pozrime sa na to.

Bývalá podpredsedníčka SDKÚ a neskôr predsedníčka Slobodného fóra kandidovala aj za prezidentku. Bola aj poradkyňou poslankyne Sme rodina Petry Krištúfkovej. V roku 2010 kandidovala s Borisom Kollárom do parlamentu za novú stranu Únia. Jej manžel Marián Bednár bol poradcom Roberta Fica a aktuálne pracuje ako poradca pre Petra Pellegriniho.

Bývalá redaktorka a neskôr hovorkyňa televízie Markíza Oľga Dúbravská je od roku 2015 výkonnou riaditeľkou vydavateľstva OUR MEDIA SR, ktoré vlastní vydavateľstvo PEREX a web Parlamentné listy na Slovensku. Dúbravská sa podieľala na príprave a spustení TV štúdia vydavateľstva. Vo vydavateľstve mala na starosti hlavne brand TV Varecha, diskusnú reláciu Martinákovej a development ďalších projektov pre OUR MEDIA SR.

Za Václava Miku pracovala pre RTVS ako projektová manažérka pre európske projekty.