Cez víkend prídu do televíznych debát Kaliňák, Matovič aj Kolíková (VIDEO)

Cez víkend prídu do televíznych debát Kaliňák, Matovič aj Kolíková (VIDEO) Ilustr. foto: RTVS

Počas víkendových politických diskusií sa na obrazovke ukáže aj bývalý minister vnútra za Smer-SD Robert Kaliňák aj súčasný minister Roman Mikluec z OĽaNO a ďalší politici.

Sobotné dialógy, naživo v sobotu 14. 11. 2020 od 12:11, Rádio Slovensko

Hostia:

- predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS);
- podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet, exminister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Hostia sa budú s moderátorkou Martou Jančkárovou rozprávať o očakávaniach od predĺženia núdzového stavu a jeho prínos v boji s pandémiou.
Preberú možnosti prijímania, resp. uvoľňovania opatrení v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou + ďalšie nástroje na zastavenie šírenia koronavírusu na Slovensku, dosah koronakrízy na ekonomiku, pomoc a hospodárenie štátu, udržateľnosť verejných financií.


O 5 minút 12, naživo v nedeľu 15. 11. 2020 od 11:55 , Jednotka

Hostia:

- poslanec NR SR, predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽANO);
- podpredseda NR SR, podpredseda strany Juraj Blanár (Smer-SD).

Politici sa moderátorom Marekom Makrarom budú rozprávať o možnosti spomalenia šírenia ochorenia Covid-19 na Slovensku – pozíciach koaličných aj opozičných strán k sprísňovaniu vs. uvoľňovaniu opatrení, k testovaniu a k pomoci najviac zasiahnutým subjektom a odvetviam.
Rozoberú aj dosah núdzového stavu a prínos jeho predĺženia v boji s pandémiou a tému posilnenia dôvery v právny štát v kontexte nedávnych akcií NAKA + voľba generálneho prokurátora a špeciálneho prokurátora či výber policajného prezidenta.

V relácii bude zverejnený exkluzívny volebný model od agentúry Median SK.

Na telo, v nedeľu 15. 11. 2020 o 13:00 na Markíze

Hlavnými témami relácie bude zatýkanie bývalých popredných policajných funkcionárov hýbe Slovenskom. Čo bude ďalej? A aké následky to bude mať pre fungovanie právneho štátu?

V prvej časti relácie Na telo bude na otázky moderátora Michala Kovačiča odpovedať exminister vnútra a bývalý podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák.

V druhej časti relácie privíta ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) a šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

"Oboch budeme konfrontovať nielen so spomínanou akciou NAKA, ale aj s odstúpením špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Rozoberieme aj nový plán vlády v boji s pandémiou koronavírusu, ktorý vyústil do konfliktu medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom vnútra Richardom Sulíkom. A venovať sa budeme tiež blížiacej sa voľbe generálneho prokurátora," informuje televízia.

V politike, v nedeľu 15. 11. 2020 o 11:00 na TA3

Hosťami relácie V politike na TA3 budú premiér Igor Matovič (OĽaNO), poslanci Marián Viskupič (SaS) a Peter Žiga (Hlas-SD), sociologička Sylvia Porubänová, analytik Ján Baránek a politológ Jozef Lenč.

Témami relácie bude plošné testovanie a jeho ďalšie formy, efektivita štátnej pomoci počas koronakrízy a avizované témy protestov v utorok 17. novembra.