Vdova po Larry Kingovi spochybňuje jeho rukou písaný závet (VIDEO)

Vdova po Larry Kingovi spochybňuje jeho rukou písaný závet (VIDEO) Reprofoto Inside Edition

Vdova po nedávno zosnulom legendárnom americkom moderátorovi Larrym Kingovi Shawn Southwick King napadla na losangeleskom súde ručne písaný závet svojho manžela, podľa ktorého King prenecháva všetky dedičstvo po ňom v hodnote asi dvoch miliónov dolárov svojim deťom. Informoval o tom server BBC.

Kingova manželka tvrdí, že moderátor bol v čase písania závetu "v pochybnom duševnom stave". Jej právnici uvádzajú, že krátko pred spísaním dokumentu utrpel cievnu mozgovú príhodu a bol po nej náchylný k "vonkajšiemu ovplyvňovaniu". To pritom podľa Southwick King prichádzalo najmä od Kingovho syna Larryho mladšieho.

King podľa textu závetu prenecháva 100 percent svojej pozostalosti svojim piatim deťom. Z nich však dve vlani v rozmedzí troch týždňov zomreli už po spísaní dokumentu. Moderátor potom zomrel v druhej polovici januára vo svojich 87 rokoch.

Southwick King požaduje, aby súd ručne písaný závet zneplatnil, čím by vstúpil do platnosti dokument z roku 2015, ktorý dával kontrolu na Kingovou pozostalosťou jeho manželke.

Známy moderátor mal štvrťstoročie svoju vlastnú talkšou na stanici CNN a za svoju kariéru urobil viac ako 50.000 rozhovorov s poprednými svetovými osobnosťami, bol osemkrát ženatý so siedmimi ženami. So Southwickovou Kingovou sa v čase svojej smrti práve rozvádzal, jeho vdova však tvrdí, že boli neustále v kontakte a existovala možnosť, že by sa k sebe vrátili.

Larry King mladší tvrdí, že jeho otec sa Southwickovou Kingovou v čase jeho smrti spolu už neboli, a žiada, aby sa stal správcom jeho dedičstvo on. Súd vec prejedná ešte do konca tohto mesiaca.