Telekom inovuje internetovú televíziu Magio GO

Telekom inovuje internetovú televíziu Magio GO Foto: Telekom

Slovak Telekom výrazne inovuje svoje portfólio televíznych služieb a prináša vynovenú internetovú televíziu Magio GO. Služba udáva nový trend v poskytovaní televíznej zábavy a je určená zákazníkom, ktorí preferujú sledovanie TV obsahu prostredníctvom moderných smart TV či mobilných zariadení s pripojením na internet.

Televízia cez internet Magio GO je plnohodnotnou alternatívou ku klasickej IPTV či satelitnej TV platforme od Telekomu. Zákazníci si tak budú môcť službu Magio GO priradiť do skupiny Magenta 1 a čerpať tak ďalšie výhody, a takisto kombinovať v rámci Chytrého balíka s Magio Internetom a pevnou linkou, alebo u firemných klientov v rámci Chytrej biznis ponuky v kombinácii s Biznis NETom alebo Biznis linkou.
Novú službu Magio GO si budú môcť zákazníci objednať od 25. februára 2021 na webe operátora, telefonicky na čísle zákazníckej linky alebo osobne návštevou ktoréhokoľvek Telekom Centra.

Viac televíznych kanálov

Internetovú televíziu Magio GO si môžu zákazníci objednať v niekoľkých verziách, ktoré ku základnému balíku 40 TV programov ponúkajú možnosť vyskladať si ponuku podľa jednotlivých tematických balíčkov, či doobjednať si doplnkové balíky programov ako napr. HBO. Celkovo nájdu zákazníci vo vynovenej službe Magio GO až 140 TV kanálov.

Magio GO M ponúka základný balík 40 TV programov a k tomu 3 tematické balíky podľa vlastného výberu a celkovo poskytuje na sledovanie viac ako 60 TV kanálov za 12,90 EUR mesačne.
Magio GO L ponúka až 6 TV balíkov a spolu viac ako 95 TV programov za 17,90 EUR mesačne.
Pri najvyššej verzii Magio GO XL je už viac ako 135 TV kanálov z toho až 63 v HD rozlíšení za 22,90 EUR mesačne pri 24 mesačnej viazanosti.

Viac kanálov získajú aj zákazníci, ktorí dostali internetovú televíziu Magio GO bezplatne k službám Magio TV či Magio SAT, pričom ponuka TV kanálov v internetovej TV kopíruje kanálový raster pevnej TV služby, zákazníci tak môžu na jednom ďalšom zariadení sledovať všetky svoje obľúbené TV kanály.

7-dňový TV archív aj Videopožičovňa

Služba Magio GO umožňuje sledovať spolu až 140 slovenských a zahraničných TV kanálov, vrátane exkluzívnych športových staníc Digi Sport, detskej Ťuki TV, či dokumentárnej stanice BBC Earth a to aj v HD kvalite.
Pre viac ako 120 kanálov je k dispozícii 7-dňový TV archív, ktorý umožňuje spustiť si už odvysielaný program až 7 dní dozadu. Služba okrem archívu umožňuje inteligentné nahrávanie relácie či filmu, alebo aj celej série. Služba obsahuje aj funkciu Videopožičovňa, ktorá ponúka neobmedzené sledovanie filmov a seriálov rôznych žánrov domácej aj svetovej produkcie.

Magio GO podporuje aj pokročilé funkcie sledovania TV ako je „Instant Watching“, teda možnosť pokračovania v pozeraní nasledujúcej relácie bez prerušenia a tiež funkciu „Continue watching“, kedy môže používateľ rozpozerať film na jednom zariadení a dopozerať ho na inom zariadení, pričom rozpozeraný film sa spustí od bodu, kedy prišlo k zastaveniu na pôvodnom zariadení. Všetky svoje rozpozerané filmy nájde používateľ priamo v menu Magio GO.
Služba umožňuje detailné nastavenia kvality obrazu v troch úrovniach, podľa rýchlosti internetového pripojenia, či zvoleného typu zariadenia a je technologicky pripravená aj na sledovanie video obsahu v UHD.

Podporované zariadenia

S televíziou Magio GO od verzie M získa zákazník možnosť sledovať TV na 2 zariadeniach súčasne v cene programu, teda napr. bude môcť sledovať TV na smart televízore a súčasne aj na mobilnom telefóne a to aj na internetovom pripojení od iného poskytovateľa. Zákazníci si tiež môžu dokúpiť prístup pre tretie zariadenie za 2 eurá mesačne. Zákazníci si môžu prenajať za 2,99 EUR mesačne zariadenie Magio GO TV BOX, ktoré umožňuje využívať službu Magio Televízia GO aj na starších TV prijímačoch.

Magio GO predstavuje unikátne plug and play riešenie, ktoré nevyžaduje žiadne vŕtanie, či inštaláciu hardvéru a na jej spustenie stačí akékoľvek kompatibilné zariadenie s aplikáciou Magio GO alebo prenajatý Magio GO TV BOX. Podporované sú mobilné zariadenia s iOS 11 a vyššie a Android 7 a vyššie, smart televízory Samsung s OS Tizen od roku výroby 2017 a neskôr a smart televízory a set-top boxy, ktoré podporujú Android TV 7 a vyššie.

Službu je tiež možné využívať na PC s operačným systémom Windows cez prehliadače Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox a na Mac OS s prehliadačmi Safari, Google Chrome, Firefox, pričom na sledovanie TV vysielania nie je potrebné inštalovať žiadne doplnky, stačí sa prihlásiť na stránke www.magiogo.sk prihlasovacími údajmi, ktoré zákazník dostane po zriadení služby prostredníctvom SMS.

Pre sledovanie Magio GO televízie cez internet prostredníctvom Magio GO TV Boxu, mobilných zariadení, aplikácie inštalovanej v SMART TV alebo inom zariadení napr. Android TV boxe, sa vyžaduje internetové pripojenie s minimálnou stabilnou rýchlosťou 6 Mbps na jedno zariadenie.