RTVS odvysiela naživo štart raketoplánu Crew Dragonu a prinesie rozhovor s členom posádky (VIDEO)

RTVS odvysiela naživo štart raketoplánu Crew Dragonu a prinesie rozhovor s členom posádky (VIDEO) Foto: RTVS

K Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) znovu vzlietne vesmírna loď Crew Dragon spoločností NASA a SpaceX, udalosť prinesie naživo RTVS v mimoriadnom vydaní relácie Experiment naživo na Dvojke vo štvrtok 22. apríla.

Tentokrát na palubu vesmírnej lode nastúpi aj štvorčlenná posádka, ktorej súčasťou bude astronaut z Európy – Francúz Thomas Pesquet. Ten poskytol RTVS exkluzívny rozhovor. „Po niekoľkých týždňoch komunikácie s ESA (Európska vesmírna agentúra) sa nám podarilo dohodnúť exkluzívny 10-minútový rozhovor. Astronauta Thomasa Pesqueta sme zastihli v NASA, počas intenzívnych príprav na let do vesmíru, iba necelý týždeň pred štartom misie. Úprimne ho potešil záujem zo Slovenska a všetkých divákov pozdravil v slovenskom jazyku,“ hovorí dramaturg RTVS Matej Novák. Prezradil napríklad aj to, aká bude jeho polročná úloha na ISS (International Space Station) a či je možné si z vesmíru priniesť suvenír. „Divákom ponúkneme exkluzívny rozhovor počas živého prenosu relácie Experiment (22.4.). Celý rozhovor odvysielame v magazíne VAT – veda a technika v sobotu 1.mája na Dvojke,“ dodáva Novák.

Súčasťou štvrtkového vysielania bude aj astronóm Jiří Šilha.

Experiment špeciál: Naživo do vesmíru odvysiela televízna Dvojka 22. apríla o 11.45 h. Živý prenos RTVS prinesie aj online na webe RTVS.sk a prostredníctvom streamu na facebookových profiloch RTVS, Dvojka, Experiment a VAT.