Hostia a témy nedeľných politických diskusií, v TA3 s novou moderátorkou (VIDEO)

Hostia a témy nedeľných politických diskusií, v TA3 s novou moderátorkou (VIDEO) Ilustr. foto TA3

Ministerka spravodlivosti bude v pondelok čeliť odvolávaniu v parlamente. Udrží sa Mária Kolíková vo svojom kresle? A dohodne sa s Borisom Kollárom na konečnom návrhu kolúznej väzby? Aký bude ďalší osud referenda o predčasných parlamentných voľbách?

V politike v nedeľu o 11:00 na TA3

Aj o spomínaných témach budeme diskutovať v prvej časti relácie V politike s ministerkou spravodlivosti zo Za ľudí Máriou Kolíkovou a opozičnou poslankyňou z Hlasu-SD Deniskou Sakovou.
Dočkáme sa zahraničnej dovolenky a aké zmeny čakajú turistov? Dozviete sa v druhej časti relácie V politike. Pozvanie prijali štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus z SaS, poslanec Marián Kéry zo Smer-SD a poslanec Tomáš Valášek z PS.

Odporúčame aj: TA3 už má za Dolinského náhradu, politické debaty bude moderovať bývalá politička

Na telo v nedeľu o 13:00 na Markíze

Vláda Eduarda Hegera získala dôveru v parlamente. Pred sebou však stále tlačí nevyriešenú otázku v podobe daňovo-odvodovej reformy z dielne ministra financií Igora Matoviča.
Ten sľubuje zvýšenie rodinných prídavkov na 200 eur mesačne, no nehovorí akým spôsobom chce tieto sľuby zaplatiť. Ubezpečuje však, že to nebude zvýšením dane z pridanej hodnoty na 25 percent, ako tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

Opozícia si zas plánuje zmerať svoje sily s koalíciou v parlamente. Chystá totiž odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Aj o týchto témach sa bude v relácii Na telo moderátor Michal Kovačič rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom a podpredsedom Smeru-SD Jurajom Blanárom.


 
O 5 minút 12, naživo v nedeľu o 11:55 na Jednotke
 
Hostia moderátora Mareka Makar u v relácii O 5 minút 12 budú predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti, člen hnutia OĽANO Peter Kremský a člen Výboru NR SR pre sociálne veci, podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.
Témyami diskusie budú:
• dôvera vláde v NR SR, stanovenie priorít v koalícii a hľadanie podpory pre ich napĺňanie;
• možnosti zmien v daňovo-odvodovom systéme či v oblasti pomoci rodinám;
• nastavenie opatrení a testovacej stratégie v kontexte priaznivého epidemického vývoja;
• záujem o očkovanie, sprístupňovanie očkovacích kapacít;
• dosah koronakrízy na hospodárstvo a životnú úroveň občanov, rozsah a tempo pomoci;
• aktuálna politická situácia.