Stanice Sport1 a Sport2 budú vysielať Európsku ligu UEFA a novú Európsku konferenčnú ligu UEFA

Stanice Sport1 a Sport2 budú vysielať Európsku ligu UEFA a novú Európsku konferenčnú ligu UEFA Ilustr. foto UEFA

Stanice Sport1 a Sport2 na Slovensku a v Českej republike budú vysielať priame prenosy zápasov klubových súťaží UEFA zo skupinových a vyraďovacích fáz.

 

UEFA a AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) dospeli k dohode o vysielaní Európskej ligy UEFA a Európskej konferenčnej ligy UEFA na staniciach Sport1 a Sport2 na Slovensku a v Českej republike. Tieto súťaže sa budú vysielať od septembra.

V Európskej ligy UEFA nedávno zaznamenala úspechy SK Slavia Praha, keď v súťažnom ročníku 2018/2019 vypadla až vo štvrťfinále s londýnskou Chelsea a tento rok sa dostala tiež do štvrťfinále, kde vypadla s Arsenalom.

Európska konferenčná liga UEFA je úplne nová súťaž, ktorá v sezóne 2021-22. Od budúcej sezóny budú 4 tímy zo Slovenska a 5 klubov z Českej republiky bojovať o postup do skupinových fáz klubových súťaží UEFA.

Štvrtkové večery na staniciach Sport1 a Sport2 tak budú venované prémiovým zápasom Európskej ligy UEFA a Európskej konferenčnej ligy UEFA. „Počas sezóny bude exkluzívne vysielaných približne 60 zápasov, teda až šesť zápasov z jedného kola. Tieto dve súťaže obohatia ponuku Sport1 a Sport2 o nový prémiový obsah, ktorý doplní Formulu 1, slovenskú Tipos Extraligu, KHL, Swedish Hockey League, CHL, UEFA Ligu národov a kvalifikáciu na ME a MS vo futbale, Copa del Rey, Coppa Italia a EHF Ligu majstrov v hádzanej,“ píše spoločnosť AMC Networks International v tlačovej správe.