Digi Sport spustil svoj druhý kanál

Digi Sport spustil svoj druhý kanál

Šéfredaktor Digi Sport René Stern v rozhovore predstavuje novinky a plány Digi Sport.

 

 

DIGI Sport 2 začal vysielať minulý štvrtok, 8.augusta. Hlavným dôvodom, prečo vznikol, sú vysielacie práva na UEFA Champions league na slovenské územie. „DIGI Sport na svojom druhom kanáli (nie je dostupný v Česku, tak ako prvý) a na pripravovaných programoch DIGI Liga majstrov 1 a DIGI Liga majstrov 2, bude vysielať všetkých 8 zápasov z utorka a s výnimkou zápasu, ktorý odvysiela RTVS v stredu (má právo 1.výberu) aj všetky zápasy zo stredy," povedal šéfredaktor DIGI Sport René Stern.
„Spustenie 2 špeciálnych programov na Ligu majstrov a prevádzka DIGI Sport 2 nám umožňuje vysielať naraz 3 zápasy v priamom prenose," povedal. Ostatné zápasy si diváci budú môcť na týchto programoch pozrieť v premiére a v následných reprízach. „Pre slovenský trh je to niečo nové, nevídané. Veľmi sa na túto prácu tešíme, hoci to bude náročné. Pre divákov prinášame komfort, ktorý by sme dopriali všetkým, zatiaľ sa z neho budú tešiť zákazníci Magio TV a DIGI TV," povedal Stern.

Hlavným športom na Digi Sport ostáva futbal. Okrem futbalovej Champions League (Ligy majstrov) prinesie talianskú Serie A, francúzsku Ligue 1, slovenskú Corgoň ligu, kvalifikáciu našej 21-tky, Španielsky a Taliansky pohár, brazílsku ligu Serie A, súťažou Copa Libertadores a niektorými turnajmi. Stabilne sa v jej vysielaní objavuje švédska hokejová liga Elitserien a turnaj European Trophy, ktorý sa má od budúcej sezóny zmeniť na ligu európskych hokejových klubov.
„Samozrejme ani počas tejto športovej sezóny nebudú chýbať basketbal, volejbal, tenis. Keďže sme pri nákupe licencií a zaobstarávaní vysielacích práv stále v strehu, nie je vylúčené, že naše vysielanie prinesie aj nejaké novinky a prekvapenia," povedal Stern v tlačovej správe, ktorú vydala Digi Sport pri príležitosti tretieho výročia vysielania. Vysielanie odštartoval zápas Premier League 14.augusta 2010 o 13:45 a bol to zápas novej sezóny 2010/2011 Tottenham – Manchester City.
„Do novej sezóny pripravujeme nové veci, rôznorodé formáty, verím, že ich spustíme čo najskôr. Samozrejme súvisia najmä s futbalovou Ligou majstrov", povedal Stern.