Markíza bude mať novú Ordináciu - Chlapi neplačú

Foto: Markíza Foto: Markíza

Nič tak nepomohlo Markíze spropagovať nový seriál, ako krok konkurenčnej JOJ, ktorá jej "obsadila" pôvodný názov seriálu V dobrom aj v zlom. 

 

 

V čase, keď sú už na obrazovke upútavky na nový denný seriál V dobrom aj v zlom, Markíza musí rýchlo meniť jeho názov. Rovnaký názov si zaregistrovala na Úrade priemyselného vlastníctva konkurenčná JOJ. Prihlášku o registráciu podala koncom júna, keď Markíza už finišovala s natáčaním.

„Pravidelne si registrujeme názvy pre pripravované či iba uvažované projekty. Aj tento názov patrí medzi ne. Konkurencia svoj nový seriál pôvodne nazvala inak, je preto zarážajúce, že oznámila a začala používať nový názov bez toho, aby si ho zaregistrovala. Nebudeme si však zbytočne míňať energiu na doťahovanie sa o tento názov," povedal pre topky.sk hovorca JOJ Jozef Gogola.

Foto: Markíza

JOJ tak nepriamo zviditeľnila konkurenčný seriál, pretože o naťahovaní sa o názov písali už viaceré médiá. „K pohnútkam konania konkurencie sa nebudeme vyjadrovať. Vzniknutá situácia nám spôsobila menšiu komplikáciu, rozhodne nie však neriešiteľnú," povedala pre Omédiách.com Ľudmila Raceková. "V dobrom aj v zlom" sa aj naďalej bude v textovej podobe objavovať v kampani, ktorá pokračuje podľa pôvodného plánu ďalej. "Názov seriálu sme zmenili na Chlapi neplačú. Tento názov patril do užšieho výberu pôvodných návrhov," dodala.

Nový seriál TV Markíza "Chlapi neplačú" je príbehom komplikovanej lásky a dvoch príliš rozdielnych bratov. Odohráva sa na píle. A začne sa hneď nepríjemnou udalosťou, nehodou. V seriály nebudú chýbať intrigy, zakázaná láska, rodinné hádky.

Televízia oficiálne stále štart a čas vysielania tají. Bude sa vysielať pravdepodobne už od 26. augusta. Každý pracovný deň hodinu pred večernými správami. V septembri je v plánoch v premiére od 17:50 a v repríze o 9:35. Pôjde tak proti konkurenčnému novému seriálu JOJ Klan.

 Foto: Markíza

"Je to seriál, ktorý vypovedá o láske, ale aj o tom, čo k láske patrí. Keď sa človek pasuje s ťažkým životným osudom, vtedy sa ukáže, čo je naozajstná láska a čo dokáže. Je to silný rodinný príbeh, ktorý bude pre diváka veľmi zaujímavý," povedala pri predstavovaní seriálu generálna riaditeľka Zuzana Ťapáková.

Odporúčam aj: Nový denný seriál Klan štartuje na JOJ 1. septembra

Televízia má v pláne niekoľkoročné nakrúcanie. V hlavných úlohách budú hrať dve mladé herečky Mária Lechmanová a Dominika Kavaschová, v mužských úlohách sa predstavia Tomáš Maštalír a Alexander Bárta. Z ďalších známych hercov sa v seriály objavia napríklad Dušan Jamrich, Gabriela Dzúriková, Elena Podzámska či Hana Gregorová.

Aj JOJka len nedávno musela na poslednú chvíľu meniť názov seriálu - kvôli súdnemu rozhodnutiu z Dr.Ludského sa stal Dr.Dokonalý.

Podobne si čisto náhodou v roku 2001 zaregistroval Pavol Rusko názov TA 3. Stalo sa to len pár dní pred tým, ako si registrovala názov chystaná nová spravodajská televízia TA3.