RTVS začala natáčať nový seriál s kriminálnou zápletkou, padla prvá klapka

RTVS začala natáčať nový seriál s kriminálnou zápletkou, padla prvá klapka Foto: RTVS

RTVS začala v uplynulých dňoch nakrúcať voľné pokračovanie seriálu Hniezdo. Nový pôvodný melodramatický seriál s kriminálnou zápletkou sa volá Priznanie.

V seriáli Hniezdo, ktorého voľným pokračovaním bude Priznanie, mali diváci možnosť vidieť ako novorodenec Filip obrátil naruby životy viacerých rodín. A bude to opäť malý Filipko, ktorý po roku zamieša osudom nielen rodiny Michala a Kristíny Važanovcov, ale i ďalších už známych, no aj nových postáv, píše RTVS v tlačovej správe.

Foto: RTVS

„Hniezdo hovorilo o adopciách, neúplných rodinách, neplodných mladých manželských pároch a mali sme pocit, že tento príbeh bol už vyčerpaný a uzavretý. Keďže sme po jeho mimoriadnom diváckom úspechu dostali zelenú na pokračovanie, rozmýšľali sme nad spoločenskou témou, ktorá by bola opäť akousi nadstavbou seriálu. Pri voľnom pokračovaní sme chceli zachovať žánrové prvky Hniezda – melodrámu, s kriminálnou zápletkou a tajomstvom. Vtedy som dostala nápad, že koronavírus na chvíľu pozastavil ďalší celosvetový problém – migráciu," povedala autorka myšlienky a dramaturgička seriálu Dana Garguláková. Hlavnou nositeľkou témy je sýrska imigrantka Leila a jej jednoročný syn Sámi. Pri putovaní Európou kvôli opatreniam zostala na Slovensku, kde požiadala o azyl. Jej dramatický osud sa prelína s osudom rodiny Važanovcov, ktorých diváci RTVS poznajú zo seriálu Hniezdo.

„Prvé dni nakrúcania sú ako ladenie orchestra. Máme za sebou tri dni nakrúcania, no verím, že sme sa všetci zohrali a práca nám aj naďalej pôjde od ruky. Diváci RTVS sa v januári majú na čo tešiť,“ dopĺňa producentka Zuzana Balkóová.

Diváci v seriáli Priznanie uvidia hercov zo seriálu Hniezdo - Soňu Norisovú, Alexandra Bártu či Andreu Karnasovú, ale aj na nové postavy v podaní Angelicy Sbouli, Róberta Šipoša, Martiny Zábranskej, Andyho Kummera, Lucie Vráblicovej, Kamila Mikulčíka, Rebeky Polákovej, Jany Kvantíkovej, Petra Daniša, Martina Babeja, Petra Kočiša, Jána Galloviča a ďalších.

Nový seriál Priznanie vzniká z idey dramaturgičky Dany Gargulákovej a jeho námet i storyline spracovali Zuzana Líšková, Naďa Jurkemik a Braňo Mišík.

Desaťdielny seriál Priznanie si budú môcť diváci na obrazovkách RTVS pozrieť začiatkom roka 2022.