Novinárku vyhodili po tom, čo sa pred reportážou o povodni pomazala bahnom (VIDEO)

Novinárku vyhodili po tom, čo sa pred reportážou o povodni pomazala bahnom (VIDEO) Foto: Twitter/Argo Nerd

Nemecká televízia RTL poslala na nútenú dovolenku novinárku, ktorá sa pred živým vstupom z miesta povodní pre väčšiu autentickosť pomazala bahnom. Reportérka sa za svoj prešľap ospravedlnila. O prípade informoval ako prvý bulvárny denník Bild.

Na sociálnych sieťach sa rozšírilo video, ktoré zachytáva prípravu nič netušiaceho televízneho štábu pred televíznym vstupom z mesta Bad Münstereifel, ktoré minulý týždeň spustošili záplavy. Reportérka Susanna Ohlenová siahne do všadeprítomného bahna a potrie si ním svoje inak čisté oblečenie. V reportáži bola predstavená ako človek, ktorý pomáhal s odpratávacími prácami. 

"Konanie našej reportérky jednoznačne odporuje novinárskym zásadám aj našim vlastným štandardom. Preto sme ju hneď v pondelok, keď sme sa o tom dozvedeli, poslali na nútenú dovolenku," uviedla hovorkyňa televízie RTL.

Ohlenová sa podľa agentúry DPA neskôr za svoj čin ospravedlnila. "Potom, čo som v oblasti v predchádzajúcich dňoch súkromne pomáhala, som sa pred ostatnými pomocníkmi to ráno hanbila postaviť pred kameru s čistým oblečením. Kvôli tomu som si, bez toho aby som o tom premýšľala, natrela bahno na oblečenie," uviedla s tým, že toto sa jej čoby novinárke "nemalo nikdy stať". "Prosím o odpustenie," uviedla vo vyhlásení.

V minulom týždni zasiahli spolkové krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko najničivejšie záplavy za posledné desaťročie. O život prišlo približne 180 ľudí, desiatky ďalších su stále nezvestní.