RTVS v súvislosti s úmrtím Bednárika mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím Bednárika mení program Foto: Šansónový večer

RTVS si pripomína pamiatku divadelného režiséra Jozefa Bednárika mimoriadnymi zmenami programu na Jednotke, Dvojke, Rádiu Slovensko a Rádiu Regina


V piatok večer na Jednotke odvysiela o 21:15 reláciu Takí sme boli s hosťom Jozefom Bednárikom. Na Dvojke v piatok popoludní o 14:50 Soirée z Mlynskej doliny s Jozefom Bednárikom. Hneď potom o 15:30 Evanjelium o Márii (réžia Jozef Bednárik)
V zmenách pokračuje aj v sobotu, keď na Dvojke popoludní (16:10) ponúkne film Dve duše (réžia Jozef Bednárik) a večer (20:45) Anjeli strážni Jozefa Bednárika (talkshow Aleny Heribanovej). V nedeľu v rozprávke Zlatá priadka (10:40) sa Jozef Bednárik predstaví v hlavnej úlohe Martina Klingáčika.

Odporúčam aj: Zomrel režisér Jozef Bednárik

Rádio Slovensko v piatok v prúdovom vysielaní Dobré ráno vysiela tri rozhovory z archívnych nahrávok s ukážkami piesní z muzikálov, ktoré Jozef Bednárik režíroval.
Na piatok 23. 8. pripravuje redaktorka Hana Beranová spomienkový materiál na Jozefa Bednárika, ktorý odvysiela rádio v popoludní, ďalšia rozhlasová montáž sa pripravuje na deň pohrebu.
Tiež sa upravila dramaturgia relácie Túto hudbu mám rád – v nedeľu 25. augusta o 10:05 odvysiela rozhlas reprízu rozhovoru Vlada Franca s Jozefom Bednárikom.
Rádio Regina upravilo svoju štruktúru na odvysielanie nekrológu – rozhovor Martina Jurča s Jozefom Bednárikom o jeho poslednom projekte – šansónových večeroch.
Regina taktiež prinesie spomienku šansonierky Milky Došekovej či Jána Grešša, riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
V deň poslednej rozlúčky bude odvysielaný projekt Sviece za majstra, ktorý prinesie najrôznejšie spomienky a reportáže z prostredí, kde Jozef Bednárik pôsobil – zo Zelenča, Nitry, SND či Novej scény.