Do RTVS prichádza Patrik Herman

Do RTVS prichádza Patrik Herman Foto: Facebook P. Herman - Svetový deň Downovho syndrómu

Tím spravodajstva RTVS posilní novinár a moderátor Patrik Herman, známy hlavne z obrazoviek televízie Markíza. V RTVS bude pôsobiť ako moderátor, zapojí sa do prípravy nových formátov, vzdelávania nových redaktorov a moderátorov a pracovať bude aj na charitatívnych projektoch, informuje RTVS v tlačovej správe.

„Veľmi sa teším, že na naše výzvy na spoluprácu s RTVS pozitívne reagujú aj odborníci z externého prostredia, ktorí chcú verejnoprávnu inštitúciu posúvať dopredu. Patrika Hermana vnímam nielen ja, ale aj verejnosť, ako výraznú osobnosť, ktorá dlhé roky patrí k špičke vo svojej profesii a zároveň má blízko aj k charitatívnym projektom. Som rád, že svoje dlhoročné skúsenosti v týchto oblastiach môže teraz zužitkovať v RTVS. Držím mu v tom palce,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

“Som vďačný za ponuku RTVS, ktorá mi dáva príležitosť zúročiť doterajšie skúsenosti a posunúť sa ďalej. Teším sa nielen na novú moderátorskú úlohu, ale aj na ďalšie formy spolupráce a možnosť rozvíjať charitatívne projekty a pomáhať ľuďom. Verím, že svojou troškou budem mať šancu prispieť k dobrej veci. Teším sa na spoluprácu s novými kolegami a urobím všetko preto, aby som dôveru, ktorú do mňa vložila RTVS a ľudí, ktorí ju tvoria, nesklamal. Zároveň chcem poďakovať televízii Markíza za všetko, čo som vďaka nej zažil a čo som sa vďaka nej naučil a tiež ďakujem všetkým kolegom, s ktorými mi bolo cťou spolupracovať,” povedal Patrik Herman, ktorý na Markíze do dnešných dní moderuje reláciu Reflex.

Patrik Herman začínal svoju profesionálnu kariéru ako redaktor v Trnavskom hlase, neskôr pracoval v Slovenskom rozhlase a Rádiu T. Pôsobil aj ako hovorca Mesta Trnava a od roku 1996 pôsobil ako redaktor, moderátor a neskôr aj dramaturg v televízii Markíza. Tri roky bol šéfredaktorom redakcie publicistiky. Okrem toho pôsobí aj ako vysokoškolský pedagóg a venuje sa charite.