V RTVS končí protikandidát Ľuboša Machaja

V RTVS končí protikandidát Ľuboša Machaja Ilustr. foto: RTVS

V RTVS končí Peter Janků, ktorý bol jedným z kandidátov pri voľbe generálneho riaditeľa RTVS, v ktorej uspel Ľuboš Machaj.

"RTVS potrebuje zmeny. To som tvrdil aj v mojom projekte pri kandidatúre na generálneho riaditeľa RTVS, no a v týchto dňoch som sa stal aj ja súčasťou zmien. Nie síce tak, ako som si to predstavoval, ale aj to je jedna z point priebehu výberového konania, ktoré som aj na tomto mieste kritizoval a komunikačne v istom okamihu smerom k jeho víťazovi nezvládol, a tak k 30.9.2022 v RTVS končím," napísal Janků na facebooku.

Foto: Facebook Peter Janků

„Dostal som dve možnosti, s rovnakou pointou, a tak som si zvolil dôstojnejšiu a vzhľadom na moju rodinu a záväzky aj výhodnejšiu. Odchádzam dohodou,“ dodal Janků a ďalej v statuse poďakoval "Bohu za takmer 5 ročnú manažérsku a umeleckú príležitosť a všetkým, ktorých som sa svojimi rozhodnutiami i vyjadreniami akokoľvek dotkol, ak aj som tak už urobil, sa ešte raz ospravedlňujem. Novému manažmentu a celej RTVS úprimne želám len to najlepšie a koncesionárom čo najviac spokojnosti s jej programom a aktivitami.“

Peter Janků v rokoch 2003 – 12 pracoval ako investigatívny redaktor v Lampárni na Markíze, potom v relácii Čierny Peter n TA3 a aj v Reportéroch na STV. V roku 2017 získal pozíciu šéfdramaturga a Intendanta Rádia Devín, aktuálne bol v organizačnej štruktúre na pozícii šéfdramaturga digitálnych rádií: Rádia Pyramída, Litera a Junior.

Odporúčame aj: Prečo odborná komisia neodporúčala Rezníka ale Machaja áno?

Janků je aj scénografom, dramatikom, dramaturgom a pesničkárom v slobodnom povolaní. V minulosti pôsobil napríklad na poste riaditeľa Umelecko-dekoračných dielní SND umelecký šéf výpravy a zástupca umeleckého šéfa v Štátnej opere v Banskej Bystrici.

Aktualizácia o stanovisko vedenia: "Po zmene vo vedení Rádia Devín nastali následne aj zmeny v niektorých súvisiacich organizačných zložkách, ako sú internetové rádia Pyramída, Litera a Junior. Tie budú začlenené do štruktúry Rádia Devín, ktoré vedie Mgr. Zuzana Belková. Vedenie RTVS ponúklo pánovi Janků korektnú dohodu, pričom sa obe strany dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Ďakujeme pánovi Janků za roky dobrej práce, ktorú v RTVS odviedol."