Televízie prinesú špeciálne volebné vysielanie

Televízie prinesú špeciálne volebné vysielanie Foto: MV SR

Médiá pripravujú už na sobotu večer a nedeľu špeciálne povolebné štúdiá a diskusie.

Markíza prinesie v nedeľu so začiatkom o 13:00 špeciálne predĺžené, až hodinové vydanie diskusnej relácie Na telo.  

Odporúčame: Sledujte online: Priebežné výsledky volieb 2022 - mestá, obce, okrsky, župy

Moderátor Michal Kovačič v štúdiu privíta politológa Grigorija Mesežnikova a sociológa Martina Slosiarika z agentúry Focus.
„Okrem prezentácie oficiálnych výsledkov a analýz s hosťami v štúdiu sa naživo spojíme aj s viacerými víťazmi volieb - županmi a primátormi veľkých miest, ale tiež s lídrami politických strán, ktorých sa budem pýtať, ako tieto voľby zmenili Slovensko. Pozrieme sa aj na to, kde voľby priniesli najväčšie prekvapenia, alebo na miesta, kde sa udialo niečo neočakávané,“ priblížil moderátor Michal Kovačič.
 
Volebné vysielanie Markíza odštartuje v nedeľu o 9:30 hod. ráno špeciálnou spravodajskou reláciu Mimoriadne Televízne noviny - Voľby 2022 s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou. Diváci sa v nej dozvedia, kto bude v najbližších rokoch rozhodovať o politickom každodennom živote v mestách, obciach, aj krajoch.

RTVS bude mapovať dianie počas komunálnych a krajských volieb i po uzatvorení volebných miestností a prinesie aj postupne zverejňované výsledky.

„Našim divákom prinesieme vo veľkom rozsahu všetky informácie z volebného diania i podrobné výsledky hneď, ako budú k dispozícii. Výsledky budeme s odborníkmi, zástupcami politických strán a hnutí i víťazmi volieb analyzovať naživo aj v pripravovaných špeciálnych reláciách v televízii aj v rozhlase,” povedala riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová.

V deň volieb bude RTVS pod názvom Voľby 2022 mapovať dianie na celom Slovensku na Jednotke v rámci Správ. Spravodajská RTVS :24 odvysiela v sobotu od 8.00 h do 18.00 h každú hodinu desaťminútové Správy RTVS venované voľbám. Rozhlasové spravodajstvo prinesie aktuálne informácie z diania každú hodinu počas celého dňa a rozšírené informácie aj v Rádiožurnále o 7.00 h, o 12.00 h, o 18.00 h a o 22.00 h.

Volebnú noc bude RTVS mapovať nepretržite od uzatvorenia volebných miestností až po výsledky volieb, približne do 3.00 h. Výnimkou budú výsledky volieb v Košiciach a Bratislave, ktoré sa očakávajú v nedeľu v ranných hodinách. V televíznom vysielaní odštartuje volebnú noc spravodajský okruh :24 o 20.20 h programom Správy a komentáre ŠPECIÁL. V čase od 21.40 h pridá RTVS k :24 vysielanie volebnej noci aj na Jednotku.

Moderátori Vlado Lichvár a Emília Tóth Lengyelová privítajú hostí – politológa a odborníka na samosprávy. Vysielanie doplnia živé vstupy redaktorov z volebných miestností po celom Slovensku.

V nedeľu po voľbách prinesie RTVS v rozhlasovom v Rádiožurnále o 7.00 súhrn výsledkov volieb. Od 8.00 do 10.00 odvysiela Rádio Slovensko Volebné štúdio s víťazmi volieb a politológmi, od 10.00 do 11.00 prinesie Volebné štúdio samostatne Rádio Regina (Západ, Stred a Východ).

Televízny spravodajský okruh :24 odvysiela v nedeľu po voľbách volebné súhrnné štúdio od 7.00 h do 9.00, a tiež od 10.00 do 11.45, v ktorom prinesie výsledky volieb, komentáre i stručný sumár priebehu volieb. V nedeľu o 11.55 odvysiela televízna :24 a Jednotka špeciálne vydanie diskusnej relácie O 5 minút 12 s moderátormi Martou Jančkárovou a Marekom Makarom. Hosťami budú politici až z jedenástich strán a hnutí - OĽANO,  SME RODINA, ZA ĽUDÍ,  SAS, SMER-SD, HLAS-SD, ĽSNS, REPUBLIKA, KDH, PS, ALIANCIA. Mimoriadne spravodajstvo prinesie RTVS :24 aj v nedeľu večer o 20.20 a o 22.00.

"Začíname otvorením volebných miestností, celý deň budeme prinášať živé vstupy z regiónov, ale aj z hlavného mesta. V štúdiách privítame viacerých hostí. Voľby budú komentovať odborníci: Jozef Lenč, Václav Hřích a Samuel Abrahám," informuje TA3.