Európske hudobné ceny MTV ovládla speváčka Taylor Swift (VIDEO)

Európske hudobné ceny MTV ovládla speváčka Taylor Swift (VIDEO) Reprofoto TikTok MTV EMA

Speváčka Taylor Swift získala pri nedeľnom udeľovaní cien MTV Europe Music Awards (EMA) štyri ocenenia. Cenu dostala v kategórii najlepší umelec, najlepší pop, najlepší hudobný videoklip a najlepší dlhý videoklip, kde uspela s desaťminútovou verziou videa k hitu All Too Well. Informovala o tom agentúra Reuters.

 Dve ceny, za najlepšiu pieseň a najlepší hip-hop, si odniesla speváčka Nicki Minaj. Rovnako dve ceny putovali do rúk francúzskeho DJ a producenta Davida Guettu.

Odovzdávanie cien sa tento rok uskutočnilo v nemeckom meste Düsseldorf a objavila sa na ňom aj ukrajinská skupina Kalush Orchestra, ktorá v tomto roku vyhrala hudobnú súťaž Eurovízie. V aréne žiariacej ukrajinskými národnými farbami, modrou a žltou, vystúpila s piesňou Stefania.

"Je pre nás dôležité byť hlasom Ukrajiny, vystupovať po celom svete a hovoriť o Ukrajine, o vojne a našej kultúre, o kultúre, ktorá bojuje proti vojne," vyhlásil frontman kapely Oleh Psjuk.

Kapela Muse, ktorá získala cenu za najlepší rock, uviedla, že svoje víťazstvo venuje ľudu Ukrajiny a Iránu.

Hostiteľské mesto Düsseldorf je domovom priekopníckej nemeckej elektronickej kapely Kraftwerk, ktorá ovplyvnila generácie popových hudobníkov piesňami ako Autobahn, pripomenula agentúra Reuters. Moderátormi večera boli novomanželia Taika Waititi, novozélandský režisér, a speváčka Rita Ora, ktorá v priebehu večera vystriedala množstvo rôznych outfitov. Sama tiež získala cenu za najlepší vzhľad.

Nomináciám na ceny MTV Europe Music Awards viedla Američanka Swift spoločne s britským spevákom Harrym Stylesom, ktorí si mohli robiť nádeje na víťazstvo v siedmich kategóriách. Swift nakoniec získala štyri ceny a Styles jednu – za najlepšie živé vystúpenie.