RTVS prinesie všetky zápasy MS v ľadovom hokeji + sprievodný program

RTVS prinesie všetky zápasy MS v ľadovom hokeji + sprievodný program

Už 12. mája vypukne hokejový ošiaľ a atmosféru na štadiónoch vo Fínsku a Lotyšsku prinesie divákom a poslucháčom RTVS v priamych prenosoch na :Športe a vo vysielaní Rádia Slovensko.RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov pričom v televíznom vysielaní ponúkne 34 priamych prenosov. Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom zo záznamu.

Všetky zápasy bude v televíznom vysielaní sprevádzať hokejové štúdio Majstrovstiev sveta. Divákom sa budú prihovárať Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný. Komentátormi budú Pavol Gašpar a Marek Marušiak. Priamo z Fínska sa prihlásia aj reportéri Dominik Križ, Patrik Mitas a Tomáš Zagiba. Zo štúdia v Mlynskej doline sa divákom prihovoria Oľga Konečná a Tomáš Košec, z pozície analytika Boris Valábik a Marián Gáborík. Za Rádio Slovensko bude dianie v Tampere a Rige monitorovať trojica redaktorov: Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a Martin Balážik.

Rádio Slovensko naživo ponúkne všetky stretnutia slovenskej reprezentácie v skupine a v prípade postupu aj v play off a finálový súboj. Zároveň bude poslucháčov informovať aj aktuálnymi živými vstupmi zo všetkých stretnutí základnej i vyraďovacej fázy v oboch dejiskách.

Prvýkrát na Majstrovstvách sveta získala RTVS aj pozíciu, ktorú diváci doteraz poznali skôr z prenosov NHL. Je to reportér medzi striedačkami, ktorý je v najtesnejšom možnom kontakte s tímom, a aj keď sa s jeho jednotlivými členmi počas zápasu rozprávať nemôže, tak si môže všimnúť a divákom oznámiť detaily, ktoré ostali prenosovým kamerám skryté. Slovenskú premiéru na tomto poste zažije Ondrej Rusnák.

„Tento rok je spojený s 20. výročím zisku bronzu zo šampionátu v roku 2003, ktorý sa konal taktiež vo Fínsku. Verím, že slovenská reprezentácia sa prebojuje zo základnej skupiny v Rige a vo fínskom Tampere sa opäť budeme tešiť medailového úspechu,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

„Diváci RTVS dostanú príležitosť vidieť kvalitné priame prenosy a my sa budeme snažiť prekonať už aj tak dosť vysoko nastavenú latku za tie desaťročia, čo ponúkame priame prenosy z vrcholných hokejových podujatí. V lotyšskej Rige bude gro našej činnosti, keďže pokrývame najmä účasť slovenského tímu. Diváci, samozrejme, neprídu ani o zápasy z Tampere. Po skončení základných skupín sa náš štáb presunie do Fínska, kde, dúfajme, bude sledovať úspešnú cestu našich hokejistov za dobrým umiestnením,“ povedal riaditeľ sekcie športu RTVS Ján Žgravčák.

RTVS každý deň počas trvania majstrovstiev sveta odvysiela zábavnú talkšou Richarda Lintnera Citronáda. Hneď po Citronáde dostane priestor základný spravodajský sumár dňa MS v kocke. Divákom ponúkne 30 minútový zostrih všetkých zápasov s komentárom a dozvedia sa všetky podstatné informácie z daného hracieho dňa.

Novinkou bude relácia V kabíne. Ide o 15-dielny seriál z prostredia slovenskej hokejovej reprezentácie. Divákom predstaví prácu kustódov, masérov, trénerov a hráčov, ktorá často zostáva skrytá pred kamerami. Nielen športových fanúšikov zoberie tam, kam zvyčajne kamery nemôžu, ako vyzerá príprava na zápas, kto má aké rituály, aké občerstvenie uprednostňuje, kde sa nachádzajú tréneri, kedy chodia medzi hráčov a množstvo ďalších zaujímavostí.

RTVS pripravila špeciálnu hokejovú podstránku. Návštevníci na nej nájdu najnovšie aktuality zo šampionátu, štatistiky, tabuľky či program zápasov. Na webe bude možné tiež sledovať všetky zápasy, či už v priamom prenose alebo zo záznamu, a tiež zostrihy zo zápasov.