Po roku vo vedení RTVS končí Pavol Pavlík

Po roku vo vedení RTVS končí Pavol Pavlík Foto: RTVS

Z RTVS odchádza po vzájomnej dohode k 8. januáru riaditeľ Sekcie online služieb Pavol Pavlík. Niekdajší moderátor Markízy a člen niekdajšej zvláštnej strany 99% do RTVS nastúpil takmer presne pred rokom.

Vedením sekcie je poverený projektový manažér Sekcie generálneho riaditeľa Peter Földváry.

„S pánom Pavlíkom sme mali v rámci RTVS viac ako rok dobrú vzájomnú profesionálnu spoluprácu, za čo sa mu chcem poďakovať. Naša dohoda bola z oboch strán veľmi korektná,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

RTVS oslovila Pavlíka pred rokom do dôležitej pozície šéfa sociálnych sití, hoci v médiách už 20 rokov nepracoval.

Pavol Pavlík začínal v Slovenskom rozhlase, bol redaktorom v rádiu Twist, v čase, keď v Twiste bol aj súčasný šéf RTVS Ľuboš Machaj, a neskôr prešiel do Markízy, v ktorej bol redaktorom a neskôr moderátorom politických diskusných relácií Na telo či SITO. V rokoch 2002 až 2003 bol šéfredaktorom spravodajstva Markízy. V roku 2003 z televízie odišiel a začal podnikať, pôsobil vo firmách s bývalými kolegami z Markízy – Danielom Krajcerom, Tomášom Kučom či s Andreou Vadkerti.

Aktuálne pôsobí ako jediný spoločník a konateľ konzultačnej spoločnosti Media One, ktorú v roku 2004 zakladal spolu s bývalým kolegom z Markízy Tomášom Kučom a agentúrou Forza. Agentúra Media One v minulosti napríklad spolupracovala s ministerstvom financií na projekte Minerva.

V roku 2012 bol Pavlík jednou z hlavných tvárí neúspešnej politickej strany 99%, ktorú založil Ivan Weis a ktorá sa zviditeľnila výraznou kampaňou a špeciálne Pavlík aj spisom Gorila. „Je pravda, že spis Gorila dostali predstavitelia SaS v mojej prítomnosti od bývalého vysokého funkcionára SIS,“ povedal v roku 2012 podľa SME Pavlík.