RTVS natočila po rokoch vlastný seriál Kolonáda

RTVS natočila po rokoch vlastný seriál Kolonáda

V novom seriáli z dielne RTVS sa stretnú Kamila Magálová, Marek Geišberg, Peter Kočiš, Hana Gregorová a ďalší známi herci.

 


Jedným z hlavných ťažiskových formátov RTVS bude nový seriál Kolonáda. „Je z prostredia kúpeľov, kam si pacienti chodia liečiť nielen telo ale aj dušu," píše televízia.

 Trinásťdielny seriál sa na obrazovku dostane 12. januára o 20:20 a RTVS ho bude vysielať každú nedeľu na Jednotke. RTVS po dlhých rokoch sho natáčala vo vlastných kapacitách a šéf RTVS Václav Mika si od neho sľubuje veľa. „Je to aj riziko, ale ak nebudeme tvoriť, tak sa to nenaučíme," povedal na tlačovej besede. Ambíciou RTVS je podporovať vlastnú tvorbu, vyrábať a produkovať vo vlastných kapacitách. Režisérom je Stanislav Párnický, na seriáli spolupracoval aj známy kameraman Laco Kraus. Natáčal sa v lete v Tutrčianskych Tepliciach, ale aj v Martine a Bratislave. Dej sa odohráva v kúpeľnom meste a hlavnou zápletkou je vzájomný boj otca (Pavel Višňovský) a syna (Marek Geišberg) o jednu ženu (Andrea Karnasová).

Foto: RTVS

30- ročný Adam Bernát má dobrý život. Pred sebou sľubnú kariéru ortopéda, doma sa o jeho pohodlie stará skvelá mama a rozumie si aj s druhou rodinou svojho otca, najmä s jeho mladou ženou Zuzanou. Všetko však zmení jedna vášnivá noc, po ktorej sa Adam rozhodne opustiť bezpečné zázemie rodiny a veľkého mesta. Odchádza do malých kúpeľov, aby začal odznova.

V Kolonáde si zahrá aj Matej Landl, Gabika Marcinková, Vladislav Plevčík, Hana Gregorová, Jana Hubinská, Ivo Gogál, Kamil Mikulčík, Peter Kočiš v úlohe riaditeľa kúpeľov, Jozef Švoňavský, Vladimír Jedľovský, Ladislav Kerata, Ondřej Daniš, Silvia Barčíková, Zuzana Porubjaková a ďalší.

Titulnú pieseň naspieval a zložil Peter Cmorík, textárom bol Peter Uličný.

Archívne vydania seriálu si môžte pozrieť aj na webe RTVS.