Začínajú Profesionáli, s viacerými novinkami

Začínajú Profesionáli, s viacerými novinkami Foto: JOJ

V nových epizódach pribudne Roman Luknár, ale aj Jozef Vajda s postavou Boja z Hod svišťom.

 

 

„Pokračujeme tam, kde sme prestali a zároveň ideme od začiatku," povedal scenárista Ján Gordulič. Nová séria štartuje vo štvrtok 23. januára o 21:20. Nové budú zvučky a upútavky. „S dramaturgom Stanom Guštafíkom sme sa dohodli, že v každom jednom diely by malo byť niečo originálne a nové," povedal Gordulič.

Pribudne postava Vladimíra Boja zo seriálu Hoď svišťom. Jana Kronera nahradí Roman Luknár. A Skarlet "Skajka" Balážiková, ktorú hrá Helena Krajčiová (ktorá bola pri nakrúcaní tehotná), v seriály výrazne pribrala a má novú prezývku, volajú ju Mangalica.

Prvý diel bude iný. „Dostali sme naň viac peňazí a nakrúcali sme ho aj v exteriéroch a nie len v štúdiu, ako sú diváci zvyknutí z predchádzajúcich sérii." Má aj iných tvorcov. Oslovená na výrobu pokračovania Profesionálov nebola niekdajšia vedúca tohto projektu a zároveň autorka námetu Adriana Kronerová. „Kronerová bola v pôvodnom seriáli dramaturgičkou, v nových častiach je nový dramaturg," povedala na jeseň hovorkyňa JOJ.

O seriáli:

Kapitán Maroš Nagy s Boborovským, Húrkom, Skarlet Balážikovou, Mikim a Šaňom opäť spájajú svoje sily, aby v nemenovanom mestečku zápasili s kriminálnymi živlami a nastolili poriadok.
Od zrušenia policajnej jednotky v malom mestečku prešlo jeden a pol roka a bývalí kolegovia sa venujú civilným zamestnaniam. Karola v mäsiarstve navštívi strýko, policajný generál Evžen Húrka, s ponukou na obnovenie policajnej stanice. Karolovi sa veľmi nechce aj napriek ponuke, že sa môže stať novým kapitánom. Miki Hric po Miňovom odchode na Belize spravuje krčmu, bez policajtov sa však blíži ku krachu. Miki je pre záchranu podniku ochotný urobiť čokoľvek. Policajná jednotka sa začne znova mobilizovať až v okamihu, keď dôjde k záhadnému únosu bývalého kapitána Maroša Nagya.
Hrajú: Ľuboš Kostelný, Lukáš Latinák, Helena Krajčiová, Peter Batthyány, Csongor Kassai, Michal Hudák. Scenár: Marek Orel.