Fico: Novinárom nemôže byť hocikto, kto má doma televízorík a kamerku

Fico: Novinárom nemôže byť hocikto, kto má doma televízorík a kamerku

Premiér Robert Fico podporil Pavla Pašku v reštrikčných opatreniach, ktoré voči novinárom zaviedla Kancelária Národnej rady.

 

 

Robert Fico nemá problém s novými obmedzeniami, ktoré pre novinárov pripravil predseda parlamentu Pavol Paška. Kancelária Národnej rady vydala Pravidlá pre zástupcov médií, v ktorých oproti súčasnosti výrazne obmedzuje možnosť akreditovať sa ako novinár do parlamentu.

Zároveň novinári už nemajú do niektorých doteraz verejných priestorov voľný prístup a majú obmedzenie fotografovať a natáčať veci osobnej povahy poslancov.

„Pokiaľ ide o samotnú charakteristiku opatrení, je to suverénne rozhodnutie predsedu Národnej rady. Ja to rešpektujem," povedal Fico na tlačovej besede po rokovaní vlády.

Odporúčame aj: Len aby ľudia nevideli, čo sa v parlamente deje

To, že Paška sa rozhodol prijať takéto opatrenia, je podľa premiéra len v jeho kompetencii. S obmedzeniami akreditácií nepriamo súhlasí: „Ak si dobre pamätám číslo, v Národnej rade bolo akreditovaných 280 novinárov. Veď toľko vás nie je. Nemôže len tak hocikto, kto má doma nejaký televízorik a malú kamerku sa tváriť, že on bude teraz veľký novinár a bude tu chodiť po Národnej rade," povedal Fico. Koho tým myslel, nepovedal. No ako hovorí, so štandardnými médami nemá problém. „Sú štandardné médiá, bulvárne médiá, televízie. Každý nech má normálny prístup, nemám s tým žiaden problém," hovorí Fico. (Video natočené z vysielania TA3.)