Prezidentskí kandidáti finišujú - spoločne v televíziách

Prezidentskí kandidáti finišujú - spoločne v televíziách Foto: Markíza

Televízie pripravili pred voľbami niekoľko predvolebných diskusných stolov, hlavní diskutéri sa stretnú na záver.

 

 

Dnes (v pondelok) štartuje predvolebné diskusie aj Markíza, moderovať ich bude Zlatica Puškárová a Michal Kovačič.

„Pred prvým kolom prezidentských volieb pripravujeme tri diskusné relácie, v ktorých ponúkneme priestor všetkým 14-tim kandidátom. Je pravdepodobné, že sa uskutoční aj druhé kolo, a vtedy máme pre divákov pripravený atraktívny duel dvoch postupujúcich. Po skončení volieb budeme naživo a už netrpezlivo očakávať meno nového slovenského prezidenta, s ktorým by sme sa chceli stretnúť na druhý deň, v nedeľu, aby nám prezradil, aké sú jeho prvé plány v novej funkcii," povedal Henrich Krejča, riaditeľa Centra spravodajstva a publicistiky.

Rozdelenie diskusií na Markíze, denne o 21:50:

10.3.
Jozef Šimko
Stanislav Martinčko
Milan Melník
Jozef Behýl
Ján Jurišta

11.3.
Viliam Fischer
Helena Mezenská
Ján Čarnogurský
Gyula Bárdos

12.3.
Pavol Hrušovský
Milan Kňažko
Radoslav Procházka
Andrej Kiska
Robert Fico


Predvolebné diskusie vysiela posledný týždeň pred voľbami aj RTVS, prvú odvysielala dnes o 20:15. Prvú odvysielala dnes, ďalšie pôjdu v utorok a stredu večer. „Kandidáti sú zoradení do týchto diskusií podľa priemeru výsledkov štyroch prieskumov volebných preferencií, ktoré si objednal RTVS. Je to štandardný postup aj v iných európskych krajinách, ako príklad by som uviedol vysielanie Českej televízie pred poslednými prezidentskými voľbami v ČR," povedal Václav Mika generálny riaditeľ RTVS.

TA3 už v predstihu podobne ako RTVS prinášala rozhovory s jednotlivými kandidátmi. Cez víkend priniesla dve diskusie s väčšinou kandidátov, diskusie má na stránke. Kandidátka na prezidentku Helena Mezenská účasť odmietla, nepáčil sa jej spôsob, akým spôsobom sa s ňou rozprával moderátor Peter Bielik.