RTVS kvôli úmrtiu známej hlásateľky mení program

RTVS kvôli úmrtiu známej hlásateľky mení program Reprofoto tvsme.sk

„Vzhľadom na nedávne úmrtie významnej osobnosti televíznej tvorby pani Jarmily Košťovej, RTVS do programu mimoriadne zaradila reprízu relácie Aleny Heribanovej Anjeli strážni Jarmily Košťovej," povedal pre Omédiách.com Juraj Kadáš z RTVS.

 

 

Jarmila Košťová bola významnou postavou Československej televízie. Ako informovala TASR zomrela v utorok v Bratislave po dlhej chorobe.
Jarmila Košťová sa narodila 10. augusta 1932 v Bratislave. Počas pohnutých dní v auguste 1968 statočne vystupovala vo vysielaní rozhlasu aj televízie z utajených miest v Bratislave. Riskantné vysielanie trvalo od 21. augusta 1968 až do 1. septembra 1968, teda v prvých dňoch okupácie bývalého Československa spojeneckými vojskami Varšavskej zmluvy. Za angažovanosť v protiokupačnom vysielaní ju komunisti politicky perzekvovali a zakázali vystupovať v médiách.
V rokoch 1955 až 1959 pracovala ako redaktorka módneho časopisu Žena a móda.
V rokoch 1959-1972 pôsobila ako hlásateľka slovenského vysielania Československej televízie. Po zákaze vystupovať v médiách pracovala na propagačnom oddelení obchodného domu Dunaj v Bratislave a neskôr ako dramaturgička v kultúrnej inštitúcii Slovkoncert až do roku 1979.