Skylink: Je možné, že Markízu HD nahradí HD od RTVS

Skylink: Je možné, že Markízu HD nahradí HD od RTVS

Skylink zvažuje, že po požiadavke Markízy, aby operátori platili televízii za signál Markízy HD zvažuje, že ju nahradí programom RTVS v HD.


Markíza rozposlala operátorom list, v ktorom ich upozorňuje, že im nebude poskytovať signál HD zadarmo. Technický poplatok bude aplikovaný od 1. mája. Do toho dátumu Markíza oznamuje, že odvoláva všetky súhlasy udelené Markízou na šírenie HD verzie jej programových služieb.

Televízia to zdôvodňuje nákladmi vo výške približne 10 miliónov eur, ktoré investovala do inovácie štúdia a vysielacieho pracoviska za účelom poskytovania programov vo vysoko kvalitnom rozlíšení. S investíciami chce pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

Viac: Markíza nechce ponúkať HD signál zadarmo

Operátor satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group zvažuje, či v ponuke ponechá Markízu HD.

"Musíme hľadať riešenia, ktoré by bolo pre našich zákazníkov akceptovateľné. Neviem si predstaviť, že by sme Markízu HD predávali" ala carte ". Dopyt by bol asi veľmi malý," povedal pre web parabola.cz Jaromír Glisník zo spoločnosti M7 Group.

Na satelite Astra 3B (23,5 ° E) chce vysielať v HD kvalite aj RTVS buď Jednotku HD alebo Dvojku HD, alebo kombinovane. "HD kanál od RTVS je jednou z možností náhrady," povedal Glisník pre parabola.cz s tým, že o ďalšom osude Markízy HD nie je rozhodnuté