Pravoslavná cirkev našla vinníka za povodne. Je ním bradatá speváčka

Pravoslavná cirkev našla vinníka za povodne. Je ním bradatá speváčka Foto: mc.rs

Povodne v Srbsku, Bosne a východnom Chorvátsku spôsobili rozsiahle škody a vyžiadali si už desiatky obetí. Patriarchovia srbskej pravoslávnej cirkvi a Čiernej Hory našli vinníka záplav, podľa nich je ním aj víťazka Eurovízie Conchita Wurst.

 


Podľa patriarchu Irinej srbskej cirkvi povodne sú božím trestom za to, že Conchita Wurst vyhrala Eurovíziu. Patriarcha podľa The Economist povedal, že Boh poslal potopu ako "boží trest na LGBT komunitu za ich nerestí" a že "Boh umýva Srbsko od hriechov." K patriarchovi sa pridali aj ďalšie vedúce osobnosti srbskej pravoslávnej cirkvi.

Viac: Eurovíziu vyhrala bradatá Conchita Wurst

Patriarcha Amfilohije z Čiernej Hory povedal, že povodne znamenajú, že ľudia by mali odmietnuť zobrazenie Ježiša v postave Conchity Wurst.
Informácia sa rozšírila do mnohých médií. Píše o nej aj agentúra SITA.

Víťazom Eurovízie sa 10. mája v dánskej Kodani stala fúzatá speváčka Conchita Wurst vlastným menom Thomas Neuwirth.

Odporúčame: Darcovská pomoc Srbsku a Bosne cez SMS

Srbsko, kde má silný vplyv konzervatívna pravoslávna cirkev, vystupuje podľa DPA nepriateľsky a dokonca násilne voči gejom a ďalším sexuálnym menšinám. Po tom, ako sa ich dve prehliadky Pride Parade v Belehrade skončili v rokoch 2001 a 2010 násilnosťami, srbské orgány ich "z bezpečnostných príčin" zakázali.

Výhrady k speváčke mala aj ruská pravoslávna cirkev.