Kandidovať na primátorku zvažuje zakladateľka Hodiny deťom

Kandidovať na primátorku zvažuje zakladateľka Hodiny deťom Foto: NDS

Niekdajšia séfka Hodiny deťom sa možno stretne s bývalým šéfom JOJ v predvolebnom súboji o post primátora Bratislavy.

 

Dlhoročná programová manažérka Nadácie pre deti Slovenska Lucia Štasselová vážne uvažuje o kandidatúre na primátorku Bratislavy. „Dostala som ponuku, ktorú zvažujem," povedala pre Sme Štasselová.

 

Kandiduje aj Milan Kňažko, niekdajší protikandidát Procházku, ktorý v predvolebnej prezidentskej kampani hovoril, že Kňažko je mu najbližší. Aktuálne sa vyjadril, že v kampani na primátora Kňažka nepodporí. Ponuku dal Štasselovej.
„Je niekoľko vecí, ktoré moje rozhodovanie ovplyvňujú. Podpora rodiny, presnejšie informácie, čo vlastne primátor môže ovplyvniť a presadiť, či nájdem odborníkov, ktorí sa chcú angažovať a zároveň ma podporiť v prípade kandidatúry. Ďalšia dôležitá otázka, ktorou sa zaoberám, je, z čoho by sa kampaň financovala," povedala Štasselová.
Štasselová je podporovateľkou Procházku - podporila ho verejne pred prezidentskými voľbami a je členkou správnej rady o.z. Alfa.

Lucia Štasselová vyštudovala Fakultu architektúry na Technickej univerzite v Bratislave. V minulosti bola manažérkou pre spoluprácu s neziskovými a charitatívnymi projektmi v RTVS. V roku 1996 spoluzakladala a následne 11 rokov riadila Nadáciu pre deti Slovenska. Najznámejším projektom je projekt Hodina deťom. V súčasnosti riadi oddelenie fundraisingu pre Saleziánov Dona Bosca v Bratislave.

Kandidatúru ohlásil aj bývalý herec, politik a niekdajší riaditeľ televízie JOJ Milan Kňažko, okrem neho krajský a mestský poslanec za SDKÚ Ivo Nesrovnal a súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD).