ČT natáča novú detektívku - Čierne ako smola

ČT natáča novú detektívku - Čierne ako smola Foto: ČT

Česká televízia začala natáčať nový televízny film Čierne ako smola. Autorkou literárnej predlohy je známa spisovateľka detektívnych románov Hana Prošková. Dvojicu detektívov stvárni Viktor Preiss a David Matásek.

 

 

"Príbeh rozpráva o maliarovi Horacovi, ktorý sa dlhodobo priatelí so svojou mladou susedkou. Tá je však jedného dňa nájdená mŕtva. Všetko vyzerá na samovraždu, ale Horácovi sa stále niečo nezdá. Do prípadu neustále vŕta, čo ho nakoniec dostane do situácie, že sa podozrivým stane on sám. Zasiahne jeho priateľ, komisár Vašátko, ktorého hrá Viktor Preiss," hovorí kreatívny producent ČT Jan Štern.

Detektívka Čierne ako smola je adaptáciou knižného bestselleru Hany Proškovej z roku 1976, pričom príbeh je zasadený do súčasnosti. Film sa natáča v Prahe, na zámku v Průhoniciach a v Poříčí na Sázave.

Česká televízia chystá aj ďalšiu snímku podľa predlohy Hany Proškovej, film Zvláštný prípad, v ktorom sa dvojica "vyšetrovateľov" Horác a Vašátko vydáva na spoločnú dovolenku na horskú chatu. Ani tam sa ale nevyhnú zatiahnutie do vyšetrovania vraždy.